ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Ви зареєстровані на цьому сайті ???
Всього відповідей: 205
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Липень » 10 » Абрикоси: варимо варення, джем, компот
    11.19.59
    Абрикоси: варимо варення, джем, компот

                                    Абрикоси: варимо варення, джем, компот

     

    Ось і налилися сонцем абрикоси! Солодкі, запашні, із оксамитовою шкіркою, які самі тануть в роті... Господині намагаються не лінуватися, а пригадують всілякі кулінарні рецепти, щоб поласувати не лише свіжими абрикосами. а й зробити запаси на зимову пору року. Пропонуємо кілька нескладних рецептів.

    ДЖЕМ
    Потрібно: на кілограм абрикосів стільки ж цукру.
    Промиті абрикоси розділити на половинки, видалити кісточки. Плоди варити в сиропі (0,5 склянки цукру на 4,5 склянки води) 15 - 20 хвилин. Залишити абрикоси в сиропі на 16 - 18 годин. Додати решту цукру, передбаченого рецептурою, і доварити джем до готовності.

    КОМПОТ
    Потрібно: півкілограма цукру на трилітрову банку.
    Для консервування відібрати тверді, трохи недостиглі абрикоси, ретельно промити їх, проколоти виделкою, щоб не розтріскалися. Після цього на дві хвилини занурити в окріп, вийняти дірчастою ложкою, щільно скласти в підготовлені банки. Залити киплячим сиропом (0,5 кг цукру на 3 л води), закатати простерилізованими кришками і виставити в тепле місце на 8 - 10 годин.

    ВАРЕННЯ
    Потрібно: кілограм абрикосів, 1,5 кг цукру, 2 склянки води.
    Плоди відсортувати за стиглістю, відкидаючи перестиглі і м'які. Промити і видалити кісточки. Підготовлені абрикоси залити гарячим сиропом (перед тим слід потримати їх п'ять хвилин у содовому розчині: 1,5 л води і чайна ложка соди на кілограм абрикосів) і витримати близько доби в емальованому посуді. Потім злити сироп, довести до кипіння, знову залити ним абрикоси і варити п'ять хвилин, після чого залишити на добу в сиропі. На третій день у цьому ж сиропі варити їх до готовності на слабкому вогні 30-40 хвилин. У варенні плоди будуть майже прозорими і цілими.

    Компот із абрикосів. Спосіб 1-й
    Для компоту відібрати свіжі, щільні, однакові по величині плоди. Відсортовані плоди добре промити (можна їх напередодні замочити в холодній воді), пил з шорсткої поверхні і абрикос змити невеликою щіткою, потім очистити від плодоніжок, розрізати по борозні, видалити кісточку, а половинки скласти в підготовлені банки, злегка їх струшуючи. Компот можна готувати з цукром (вільну кількість) і без цукру (натуральні). Укладену в банки сировину залити кип’ячою водою або цукровим сиропом, накрити підготовленими кришками, укласти в каструлю з підігрітою водою і стерилізувати: півлітрові – 9-10, літрові – 10-20, трилітрові – 20 хвилин. Після стерилізації банки негайно закупорити, перевірити, щоб кришка не прокручувалася довкола горла банки, і поставити догори дном, для охолодження.

    Компот із абрикосів. Спосіб 2-й
    Плоди підготувати, як вказано вище. Укладену в банки сировину залити кип’ячою водою або сиропом, накрити прокип’яченими кришками і, обгорнувши махровим рушником або ковдрою, витримати 5-6 хвилин, після чого рідину злити, а плоди негайно залити кип’ячою водою або сиропом. Через 5-6 хвилин знову злити воду, налити свіжу кип’ячу або цукровий сироп, банки закатати і поставити догори дном для охолодження. Консервувати фрукти таким способом практично при великій кількості заготівок, причому воду або сироп, яким заливали плоди в перший раз, зразу ж поставити на вогонь і цією рідиною залити плоди перед закупорюванням. Таким самим методом можна готувати і компоти із суміші фруктів.

    Варення із абрикосів
    Абрикоси промити, в декількох місцях наколоти тонкою дерев’яною шпилькою. Зварити сироп, залити ним підготовлені абрикоси і в такому виді залишити на сутки. На другий день сироп злити, вдруге прокип’ятити, залити ним абрикоси і ще раз залишити на сутки. На третій день в цьому самому сиропі абрикоси зварити до готового стану, поки вони не стануть прозорими.

    СИРНИЙ ПИРІГ З АБРИКОСАМИ

    Потрібно: 250 г борошна, 200 г цукру, 120 г масла, 5 яєць, 300 г абрикосів, 500 г сиру, 200 мл сметани, столова ложка крохмалю і чайна - тертої лимонної цедри, цукрова пудра.
    Борошно перемішати з дрібкою солі і 100 г цукру. Зробити заглиблення і викласти у нього нарізане і охолоджене масло. Додати яйце, влити три столові ложки теплої води, порубати все ножем, а потім вимісити тісто руками. Надати йому форму кулі, загорнути в харчову плівку і поставити на 30 хвилин в холодильник.
    Абрикоси промити, видалити кісточки. Нагріти духовку. Сир розтерти із 100 г цукру, щіпкою солі, сметаною, крохмалем, 4 яйцями і цедрою. Тісто розкачати між двома шарами харчової плівки. Форму змазати маслом, викласти на неї тісто, виліпивши бортик. Викласти начинку з абрикосів зрізом половинок донизу. Випікати 40-45 хвилин. Охолодити. При подачі посипати цукровою пудрою.

    * * *

    Варто знати. що абрикоси не лише смачні, а й цілющі. Їх лікувальні властивості обумовлені великим вмістом вітамінів, мінералів, інших біологічно активних речовин. Ці плоди зменшують явища гіповітамінозу у дітей і дорослих. Вони корисні ослабленим людям, котрі перенесли важкі захворювання, операції і незамінні для літніх, бо підтримують життєві сили. А в сушених абрикосах велика кількість калію, що необхідний хворим, які страждають серцево-судинними захворюваннями. Лікарі призначають їх і при порушенні ритму серцевих скорочень, хронічній ішемічній хворобі серця, стенокардії, після перенесеного гострого інфаркту міокарда, атеросклерозі. Вживають абрикоси й при набряках нижніх кінцівок. А господині готують з них смачнюще варення, джеми, компоти, додають до випічки.
    Категорія: ПРИРОДА І МИ | Переглядів: 4447 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО