ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Серпень » 27 » Чудодійна рослина. Підняв важку вагу — надірвав живіт. Що робити?
    10.50.10
    Чудодійна рослина. Підняв важку вагу — надірвав живіт. Що робити?

                                         Чудодійна рослина.

    Підняв важку вагу — надірвав живіт. Що робити?


    — Колись у молодості ой як працювали. Бувало, багато хто надірве живіт, так рятувалися тільки ось тією рослиною, — ділиться своїми спогадами Євгенія Красна із села Суслівка, що на Ріпкинщині. — Поп’є така людина отого зілля і набагато легше почувається, і роботу можна було виконувати.

    Євгенія Красна відірвала від кущика цієї рослини стебло та й каже: «На, візьми, це добрі ліки. А рослина ця має назву синьоголов (рос. «Синєголовнік»). Можна і так її попити як чай, навіть якщо живіт у нормі. Вона і від кашлю, і зміцнює загальний стан організму».
    Цікавлюся в жінки, як вживати цю рослину, наприклад, від отого «надривання» живота, про яке вона щойно повідувала.

    — Треба цю рослину (стебло, квіти, а можна і коріння) і помістити в каструлю, — розповідає Євгенія Красна. — Варити хвилин 5 - 7, а потім дати охолонути, процідити, залити в пляшку і поставити в холодильник. Але забагато варити не треба, бо такий лікувальний напій довго не простоїть, хоч і в холодильнику. Краще добу зберігати, не більше. Корисніше приготувати наступного дня свіженький настій. Вживати тричі на день по 50 грамів за півгодини до вживання їжі, краще перший раз випити натщесерце. І так 5-7 днів. Треба обов’язково дотримуватися цієї дози, оскільки ця рослина здатна підвищувати артеріальний тиск. І якщо її передозувати, то нудота може з’явитися. Потім місяців зо три-чотири ще повторити такий курс. А якщо людині, яка надірвала себе, треба виконувати дуже тяжку роботу (піднімати щось важке), доцільно напередодні заварити синьоголов і вжити по 50 грамів тричі на день, а на другий день хвилин за 30 до роботи — теж випити, щоб набута хвороба не прогресувала і не було болі всередині.
    Про корисні властивості цієї рослини знає і Іван Федусь із села Анисів Чернігівського району. «Колись у селі бабусі-шептухи лікували цією рослиною дітей від переляку, бо вважається, що синьоголов має магічну силу», — розповідає Іван Степанович. —А ще відвар синьоголову застосовують як відхаркувальний засіб, при асциті, нирковокам'яній хворобі, знятті головного болю, ревматизмі, кровоочищенні. Використовують також при кашлі, безсонні (нічних жахах), водянці, для відділення сечі».

    Сила Синєголовніка

    Про медичний аспект цієї рослини розповідає лікар-терапевт Роман Москаленко.
    — Рослина має кровоочисну, сечогінну, жовчогінну, заспокійливою дією. Застосовується при хворобах печінки, хронічному бронхіті, ниркових коліках, каменях у нирках і в сечовому міхурі, при хворобливому сечовипусканні і відсутності менструацій, набряку ніг, водянці живота, хворобах серця, при болях у суглобах, коклюші, золотусі і зубного болю. Синєголовнік ефективний у лікуванні нервово-психічних захворювань: епілепсії, безсонні і нервових припадків, шизофренії, депресії, головного болю. Для приготування відвару беруть 15г дрібно нарізаною сухої трави та 250 мл води, кип'ятять 5 хвилин, настоюють 30 хвилин і п'ють по 1 столовій ложці 3 рази на день до їжі.

    Можна вживати і сік свіжої рослини. Для цього консервують 30% спиртом і приймають по 10-15 крапель 3 рази на день. Відвар є протиотрутою при отруєнні грибами та укусах змій.

    У цій рослині містяться сапоніни, флавоноїди, дубильні речовини, ефірна олія.

    У народній медицині настій синьоголову застосовують при багатьох хворобах, наприклад, при трахеїтах, бронхітах. При цих захворюваннях призначають настій трави і в лікарській практиці. Відомо також сечогінна дія рослини, якою користуються при набряках, затримці сечовиділення, каменях у нирках і сечовому міхурі.

    Застосовуючи настій синьоголову треба пам'ятати, що він викликає посилення менструацій, підвищує артеріальний тиск. А тому він протипоказаний при гіпертонії, а два-три дні перед менструаціями бажано припинити лікуватися рослиною. Не можна приймати препарати синєголовнік вагітним. У кожному випадку застосування рецептів з рослин треба обов’язково порадитися з лікарем.

    Рецепти із синьоголову

    Щоб вилікувати кашель або коклюш, потрібно залити двома склянками окропу дві чайні ложки трави рослини. Процідити і пити по півсклянки чотири рази на день.
    Від виразкової хвороби шлунка, нирково-кам'яної хвороби, залити двома склянками води дві столові ложки подрібненої трави синєголовнік, потім прокип'ятити на слабкому вогні три-чотири хвилини. Після чого протримати на пару годин і вживати по півсклянки три-чотири рази на день (останній прийом за дві-три години до сну).
    Щоб лікувати псоріаз, треба додати на півлітра води 25 грам коренів рослини, потім довести до кипіння і на слабкому вогні кип'ятити протягом десяти хвилин. Тримати закритим годину, процідити і приймати по півсклянки чотири рази на день.


    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 2809 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО