ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Серпень » 27 » Диня – літа господиня ~> ЧИТАТИ ДАЛІ
    14.00.02
    Диня – літа господиня ~> ЧИТАТИ ДАЛІ

                                         Диня – літа господиня

              

       

    Кінець літа - саме час побалувати себе смачною динею.

     Цей солодкий, ароматний і соковитий плід дарує не тільки чудове задоволення, а й користь. Вона містить цукор, вітаміни P, C, каротин, фолієву кислоту, жири, мінеральні солі заліза, калію, натрію і клітковину. Диня чудово втамовує спрагу, заспокоює нервову систему, при помірному споживанні допомагає роботі кишківника, нормалізує водно-сольовий баланс, позаяк діє сечогінно. Тому від дині ніколи не варто відмовлятися, адже каротини, що містяться в ній, корисні для шкіри та артерій, наголошує французький дієтолог Поль Нейра.

    Як же вибрати смачну диню?

    Найперше, понюхайте її, радять знавці. Від стиглої дині повинен йти тонкий аромат. Якщо диня пахне зеленню або зовсім не має запаху, краще відкладіть її. Зверніть увагу на хвостик: якщо диня зріла, він практично відпадає. Злегка постукайте по дині долонею. Стигла повинна звучати глухо. І, нарешті, натисніть на шкірку в зоні протилежного від стебла полюса плоду. Якщо шкірка прогинається, то диня зріла.

    Ніколи не купуйте дині в торгових точках вздовж доріг. За кілька годин такого лежання дині накопичують багато важких металів, які осідають на них від вихлопів машин. Утримайтеся від купівлі дині з тріщинами і цятками на шкірці. Не варто зупиняти свій вибір і на розрізаному плоді. У солодкому м’якуші дуже швидко розмножуються збудники кишкових інфекцій. Не ризикуйте.

    Диня містить багато клітковини і вважається важким продуктом. Тому найкраще нею ласувати між основними прийомами їжі, щоб уникнути відчуття важкості у шлунку. До того ж ситною динею можна втамувати голод у перерві між основною їдою.

    Як правильно зберігати диню?

    Якщо ви купили не зовсім зрілу диню, залиште її дозрівати у сухому провітрюваному місці при кімнатній температурі на три-п’ять днів. У холодильнику ціла диня може зберігатися тиждень, а розрізана - всього 2-3 дні. При цьому не забувайте, що сильний запах дині може ароматизувати інші продукти, тому зберігайте її у харчовій плівці або фользі.

    Можна також заморозити диню, щоб поласувати нею взимку. Для цього її потрібно очистити від шкірки, нарізати пропорційними шматочками, загорнути кожну скибочку у фольгу або плівку і покласти у морозильник.

    Що можна приготувати з дині?

    Ми звикли подавати диню дуже просто - у свіжому вигляді, порізану шматочками. Та диня може здивувати нас несподіваним поєднанням смаків. Існує безліч рецептів, здатних перевернути наше уявлення про диню.

    З динею готують перші та другі страви, холодні і гарячі закуски, салати, напої, цукати, різні десерти. Диню можна нарізати кульками і змішати з морозивом. Гурманів потішать як солодко-солоні поєднання, наприклад, салат з сиром «Фета» і беконом, так і освіжаючий, наприклад, салат з огірком і м’ятою.

    Свіжа диня добре поєднується з морепродуктами, в’яленою шинкою, червоними фруктами або кавуном. З алкогольних напоїв до страв з дині найкраще запропонувати мускатні вина, портвейн або лікер.

    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1223 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО