ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Квітень » 9 » Допоможіть своїм ногам!
    21.00.53
    Допоможіть своїм ногам!

                                           Допоможіть своїм ногам!

       

    З настанням весни ми завжди чекаємо змін. Гарних! Разом з природою розквітає, набирається сил і людина. Чи не найбільше весну чекають жінки. Вони починають омолоджувати шкіру обличчя різними засобами, роблять нові зачіски. Салони краси переповнюються їхнім веселим весняним «щебетом».

    Та догляду потребує не лише шкіра обличчя, а й симпатичні жіночі ніжки. Адже саме на них так часто задивляються чоловіки. Проте нерідко жінки вимушені ховати цю частину свого тіла під штаньми або щільними колготками, які приховують вени та сині зірочки, що виступають на гомілці та стегні. Це проблема близько 70% жінок, у яких, крім косметичних дефектів, ноги дуже швидко втомлюються, під вечір мов наливаються свинцем і набрякають. А це своєю чергою спричинює гострий тромбофлебіт, кровотечу із варикозних вузлів, трофічні зміни і захворювання шкіри, дерматити, варикозні виразки, що потребують хірургічного втручання. Варикоз обов’язково потрібно лікувати, та ліпше йому запобігти.

    Які ж причини виникнення варикозу?

    Спадковість (передання хвороби від матері дочці відбувається у 68% випадків); Підвищений внутрішньочеревний тиск, зумовлений надмірною масою тіла, вагітністю або тісним одягом; Тривале стояння на ногах.

    Через специфіку роботи варикозне розширення вен часто спостерігається у перукарів, будівельників, стоматологів, хірургів, педагогів та продавців. Людям з такими професіями слід вчасно розпочати профілактику венозного захворювання, інакше можливі такі ускладнення, як запалення вен, утворення тромбів і поява трофічних виразок. Також більшість хворих становлять жінки, які ходять на високих підборах.

    Серед чоловіків варикоз, тромбофлебіт та інші захворювання ніг зустрічаються переважно у тих, хто часто піднімає тягарі або подовгу сидить без руху. Причиною розвитку хвороби можуть бути й інші зовнішні чинники або стан організму.

    Щоб уникнути цього захворювання, насамперед слід вести рухливий спосіб життя, полюбити піші прогулянки, робити спеціальні вправи, які поліпшують кровообіг у ногах, стежити за своєю масою тіла і носити взуття на підборах не вище як 4—5 см.

    Існують народні засоби, які можуть значно допомогти у разі варикозу:

    Старовинний перевірений народний рецепт — чай з листя ліщини. Збирають листя в червні, просушують в затіненому місці, заварюють, як звичайний чай: 1 ст. л. подрібненого листя залити склянкою окропу, настояти 15 хв і пити по 0,5 склянки 4 рази на день.

    На початкових стадіях захворювання допоможе чай із кропиви: 2—3 ст. л. сухого листя залити 0,5 л окропу і настояти в термосі півгодини, процідити. Приймати по 1/3 склянки тричі на день через 1—1,5 години після їди.
    Має помічну дію у разі захворювання вен і спиртова настоянка свіжого листя каланхое: 100 г листя настоювати протягом 10 днів в 0,5 л горілки. Розтирати ноги двічі на день — вранці і на ніч.

    За тромбозу і тромбофлебіту можна застосувати теплі ножні ванни з настоєм трави сухоцвіту багнового. Корисні і загальні ванни з додаванням трави із розрахунку 300 г на ванну.

    Та лідером у боротьбі з варикозом залишається гіркий каштан (рос. конский каштан). Ця рослина відома своїми лікувальними властивостями з кінця ХVІ ст. Уже тоді лікарі застосовували її для зняття болю і набряків. Сучасні дослідження виявили, що кора стовбура та гілок гіркого каштана містить глікозиди, ескулін, фраксин, дубильні речовини та олії. У насінні плодів виявили есцин, флавоноїди, ліпіди, дубильні речовини, крохмаль, а також макро- і мікроелементи. Терапевтичний ефект каштана зумовлений вмістом у ньому речовин, які сповільнюють згортування крові. Тому на основі цієї рослини виготовляють багато препаратів, які застосовують у разі варикозного розширення вен.
    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1158 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО