ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Травень » 21 » Геть зайві кілограми!
    09.06.14
    Геть зайві кілограми!

                                       Геть зайві кілограми!

    Винуватцем зайвих кілограмів частенько буває не кількість з'їденого, а калорії, що містяться в тому чи іншому продукті. Тож що їсти, щоб і не голодати, і кілограмів, набутих за зиму, позбутися?

    1. Суп
    Суп - ситна, але в той же час легка страва. Вона не така калорійна, як друге, але по кількості поживних речовин не поступається йому. У тарілці овочевого супу - близько 150 калорій, тому навіть 2 з'їдених порції - не перебір. Суп швидко засвоюється, покращує травлення і, крім того, добре зігріває, що важливо в зимовий час.

    2. Салат з квашеної капусти
    Від салату з квашеної капусти теж вельми складно поправитися. У 100 г квашеної капусти - близько 19 калорій, а в порції салату, заправленого пісним маслом, - близько 50 калорій. Капуста не містить жирів, і обмежень відносно її вживання немає. В той же час вона багата на клітковину, тому й добре насичує.

    Також квашена капуста - хороший регулювальник обмінних процесів в організмі. Вона містить вітаміни С, К, групи В і багато мінеральних речовин, має загальнозміцнюючу, протизапальну, знеболюючу та бактерицидну дію. Підійде квашена капуста також в боротьбі грипом і застудою.

    3. Морквяний фреш
    Морква також некалорійна і корисна - в 100 г моркви всього 33 калорії. В той же час вона багата бета-каротином, що стимулює вироблення імунною системою клітин-кілерів». Ці «кілери» борються з інфекцією: «нападають» на мікробів, що переносять хвороби і знищують їх.

    Вживати моркву краще в сирому вигляді - варена втрачає багато корисних властивостей. Наприклад, у вигляді фреша (у стакані морквяного фреша близько 60 калорій). Як відомо, бета-каротин моркви краще засвоюється з маслом - власне, тому у фреш і додають крапельку масла.

    4. Салат з чорної редьки
    За корисність чорній редьці можна пробачити її сильний смак і специфічний запах. Чорна редька - лідер серед овочів за змістом клітковини, завдяки якій вона і насичує. Редька також багата мінеральними солями і цілющими ефірними маслами. Вона нормалізує роботу кишечника і виводить надлишковий холестерин - для профілактики ожиріння це якраз те, що потрібне. Особливих обмежень по вживанню чорної редьки немає. У день можна з'їдати 1-2 овочі, наприклад, у вигляді салату, заправленого пісним маслом.

    5. Йогурт
    Йогурт хороший як перекушування. Але, щоб не переборщити з калоріями, бажано вибирати низькокалорійний йогурт - не більше 1,5% жирності, з невеликим вмістом цукру. У чашці низькокалорійного йогурту - близько 130 калорій. Також до складу йогурту входять корисні мікроорганізми, які забезпечують хорошу роботу всього організму.

    Ацидофільні молочнокислі бактерії, що містяться в продукті, стимулюють вироблення молочної кислоти, а вона у свою чергу покращує травлення, прискорює обмін речовин і допомагає протистояти застудам і вірусним інфекціям. Інші корисні мікроорганізми - молочні біфідобактерії - також укріплюють імунну систему, особливо у літніх людей. Йогурт корисно їсти щодня, проте його порція не повинна перевищувати однієї чашки (200 г).

    6. Цитрусові
    Всі цитрусові низькокалорійні. У одному мандарині приблизно 40 калорій, в апельсині і грейпфруті - близько 80. Тому, вживаючи їх, Ви не ризикуєте поправитися. Правда, кілограмами їх все ж їсти не варто, оскільки це може викликати алергію.

    Грейпфрути, апельсини, мандарини, лимони містять вітаміни А, С, Е, селен, цинк, глутатіон та інші необхідні організму поживні речовини. Завдяки цьому цитрусові включають процеси омолоджування у всьому тілі, допомагають протистояти інфекціям і прискорюють процес одужання. Крім того, грейпфрути сприяють схудненню.


    7. Горіхи і сухофрукти
    Якщо вам важко стриматися від шоколаду, спробуйте замінити його горіхами або сухофруктами. Невелика горстка арахісу, волоських горіхів, фундука або кедрових ядерць містить близько 200 ккал і 15 г жиру. Для перекушування – це те, що треба. Крім того, в горіхах є йод, вітаміни групи В і фолієва кислота. Без страху поправитися можна з'їдати в день 30-50 г горіхів.

    Сухофрукти багаті вітамінами. Наприклад, фініки містять вітамін В5, який сприяє спалюванню жиру в організмі, підвищує працездатність і концентрацію уваги. Чорнослив підвищує стійкість до стресу. Інжир покращує травлення і запобігає розвитку ракових кліток. Курага відмінно очищує кишечник і відновлює його мікрофлору. Сушені фрукти не поступаються кондитерським виробам по солодкості, але не надають згубної дії на фігуру. Їх теж варто їсти не більше 30-50 г на день.


    8. Чай
    Щоб позбавитися від зайвих калорій, радимо замінити каву на чай. Чашка кави з молоком «тягне» на 270 калорій, в капучино - 153 калорії. Якщо врахувати, що за день в середньому випивається від 2 до 5 чашок цього напою, то виходить дуже значна кількість калорій.

    Але основна проблема навіть не в калорійності самої кави, а в тому, що надлишок кофеїну вимушує організм накопичувати жир. Тому краще замінити каву і кавові напої на фруктовий або трав'яний чай. Таким чином, і калорій позбудетеся, і надлишку кофеїну. Зелений чай, крім всього, ще і сприяє схудненню.

    Цей перелік складений за допомогою лікаря-дієтолога Київського міського центру здоров'я Наталії Самійленко.

    Джерело: www.epochtimes.com.ua
    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1192 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО