ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Липень » 21 » ЯК ЇМО, ТАК І ЖИВЕМО
    11.25.54
    ЯК ЇМО, ТАК І ЖИВЕМО

                                                ЯК ЇМО, ТАК І ЖИВЕМО

     


    Одна із заповідей древньої китайської медицини гласить : "Наш організм — це те, що ми їмо”. На жаль, мешканці України, зокрема й Чернігівщини, забувають про народні традиції харчування, надто захоплюються заморськими так званими "делікатесами”, всілякими газованими "шипучками”. Все це негативно відбивається на стані здоров`я людей.
    НА МОЛОЧНІЙ ЧЕРНІГІВЩИНІ ЇЇ МЕШКАНЦІ НЕДОПИВАЮТЬ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ
    Всеукраїнський центр прес-клубів "Україна-Форум” (голова правління Максим Рильський, онук класика української літератури) спільно з кампанією "Данон”, одним з основних виробників кисломолочної продукції в Україні, а також з представниками Міністерства охорони здоров`я розпочали загальноукраїнську інформаційно-освітню програму "Секрети імунітету — відкриємо разом”. Старт програмі було дано на засіданні "круглого столу” в Києві.
    Мотивацією проведення такої програми стала стурбованість медиків України станом імунної системи наших співгромадян. . Причин цього тривожного явища немало, починаючи з того, що називають — умови і спосіб життя людей. Далеко не на останньому місці тут і погіршення екології., і стресові ситуації нашого неспокійного часу, і. поширення шкідливих звичок. А один з головних чинників — неправильне харчування.
    Здавалося б, в Україні, з її родючими землями, різноманіттям продуктів харчування не повинно бути з цим особливих проблем. Але питання в збалансованості харчування. І тут представники медицини навели на засідання доволі невтішні цифри. Прикро, але ми давно вже відійшли від традицій національного, українського харчування, вироблених століттями. Вплив так званої цивілізації, гірших її аспектів, позначився й тут. В раціоні людей надто багато борошняних виробів, картоплі, солодкого. Натомість надто мало овочів, фруктів.
    Особливу стурбованість вчених викликає зменшення споживання молока і молочних продуктів, про надзвичайну цінність яких зайве довго говорити. На представлених журналістам таблицях значилися доволі красномовні цифри. Як не прикро, але і наша Чернігівщина займає невисоке місце за споживанням молочних продуктів. Це при тому, що наша область — традиційно молочний край з прекрасними умовами для цієї галузі. Але при начебто немалому виробництві молока, молочних продуктів не випадає говорити про його регулярне, належне споживання. Натомість зростає споживання доволі сумнівних напоїв, особливо газованих, підсолоджених, всілякого виду шипучок, тоніків, так званого слабоалкогольного асортименту.
    Про це, зокрема, говорили головний позаштатний імунолог Міністерства охорони здоров`я, професор, доктор медичних наук Валентина Чольяк, головний позаштатний дієтолог цього ж Міністерства, професор, доктор медичних наук Олег Швець, завідуючий кафедрою Національного медичного університету ім.. Богомольця, президент Асоціації спеціалістів з клінічної імунології, алергології та імунореабілітації, професор, доктор медичних наук Георгій Драник.
    Вони підтримали інформаційно-освітню програму "Секрети імунітету — відкриємо разом”, те, що до цієї акції залучається соціально відповідальний український бізнес. Добрі слова було сказано на адресу компанії "Данон”, яка близько ста років працює на світовому ринку, а в останні 12 років і на Україні. Про імідж компанії говорить те, що вона діє у 120-ти країнах планети, є світовим лідером виробництва й продажу бутильованої мінеральної води, виробництва дитячого харчування, номером 2 у світі по виробництву і продажу кисломолочної продукції. Цікаво, що історія компанії пов’язана й з Україною, нашим видатним земляком, вченим зі світовим ім`ям, лауреатом Нобелівської премії Іллею Мечніковим. Саме в його лабораторії в Інституті Пастера в Парижі засновник компанії Ісаак Карассо замовляв дослідження по виготовленню штаммів кисломолочних продуктів, зокрема, йогурту, виробництво якого компанія налагодила першою у світі. Цікаво, що назву своїй компанії її засновник придумав, взявши зменшувальне ім.`я свого сина Даніеля — "Данон”. Не менш цікавий і промовистий той факт, що Даніель Карассо, який продовжив справу батька, вживаючи все життя молочні продукти свого виробництва прожив не багато, не мало, а 103 роки і помер торік.
    Власне, молочна продукція компанії добре відома споживачам України, просто, може не всі знають, чия це марка. "Актімель”, "Растішка”, "Активна”, "Живинка”— ці та інші види кефірів, йогуртів,, інших кисломолочних продуктів, у тому числі дитячого харчування. вам напевно доводилося бачити й купувати. Медики особливо рекомендували для зміцнення імунітету вживати кисломолочний продукт "Актімель” (тобто, "активне молоко”). Притому, навіть у невеличких кількостях він прекрасно діє на систему травлення людини, а значить, робить нас здоровішими.
    Стосовно ж взагалі вживання молочних, особливо молочнокислих продуктів, то вживайте! Склянка кефіру — це краще, ніж пляшка підсолодженої та підфарбованої шипучки. Притому, дешевше.

    ВСІ СЕКРЕТИ ІМУНІТЕТУ
    Кажуть, всі хвороб від нервів. Так само можна сказати, що всі хвороби від імунітету, тобто від його ослаблення. Втім, вірні обоє тверджень, адже одна з причин ослаблення імунітету також пов`язана з нервовою системою. Але про все по порядку. Про нашу імунну систему, цього вірного стража здоров`я людини, я розмовляю з відомим фахівцем цієї галузі медицини. Валентина ЧОЛЬЯК — доктор медичних наук, професор, головний позаштатний імунолог Міністерства охорони здоров`я України.
    — Пані Валентино, так що ж саме негативно діє на наш імунітет, знижує його, а відтак робить людину вразливою до хвороб?
    — В першу чергу те, як ставиться до свого способу життя наш пересічний громадянин. Ми мало рухаємося, не слідкуємо за тим, що їмо, що п’ємо. Плюс шкідливі звички.: паління, алкоголь. Ще те, що люди некеровано вживають ліки.
    Поговорімо про харчування. Ось ми заходимо в магазин, бачимо написи на упаковках продуктів. Людина, яка слідкує за своєю імунною системою, все таки прочитає, що воно їсть, що п’є, які складники в цих продуктах. Перевірить, чи дотримано терміну споживання цих продуктів. Тобто, треба виховувати нашого громадянина, щоб він слідкував за цими речами. Адже ці фактори безпосередньо впливають на нашу імунну систему, вони її виснажують, не дають виконувати основну функцію — захист проти інфекційних хвороб.
    — А як щодо психологічних фактотрів7
    —Звичайно, вони теж впливають на імунітет. Люди постійно в стресі, психологічно перевантажують себе. А треба вміти бачити щось добре. Позитив, уміти керувати своїми емоціями. Песимісти взагалі менше живуть, ніж оптимісти.
    —Зараз у нас багато рекламують різних імунних стимуляторів, які, мовляв, різко підвищать наш імунітет.
    —Я. як фахівець, абсолютно критично ставлюсь до такої реклами, до некерованого призначення препаратів, які впливають на імунну систему. Більшого ми можемо досягти правильним способом життя. А правильно призначити препарати, які впливають на імунну систему, може тільки спеціаліст. Бо деякі механізми треба пригнітити, деяк і про стимулювати. Тому треба дуже добе знати механізм дії препарату.
    — Багато говорять про так звані чисто природні препарати. Скажімо. про ехінацею.
    —Добре, візьмімо цю рослину. Але ж зараз є чимало випадків алергії на різні трави. Особливо у нашій популяції. І неправильним застосуванням подібних рослин ми можемо й зашкодити. Обов`язково треба порадитися з лікарем. Та й взагалі алергетикам небажано активно стимулювати свою імунну систему.
    — Ще одна дискусійна тема — так зване очищенні організму. Дуже модна
    нині тема оздоровлення, настійливо пропагуються.
    — Знов таки моє ставлення до такого бездумного "очищення” негативне.
    Бо наша мікрофлора нашого організму — це є наші друзі, особливо природна, фізіологічна, яка нам дуже допомагає. Тому після отих затяжних очищень ми, окрім патогенної, вимиваємо з організму і здорову мікрофлору, і це знов таки негативно відбивається на імунній системі. Це стосується і так званої колоно терапії. Можна ще якось застосувати одну таку процедуру для очищенні від патогенної мікрофлори, але цілі курси таких процедур діють негативно.
    Взагалі, краще треба не завантажувати свій організм. Тоді не буде потреби в таких очищеннях. А це —здоровий спосіб життя.
    — Ви говорили про природну мікрофлору організму. Чому для неї так важливі саме кисломолочні
    продукти?
    — Там є все потрібне й корисне для організму. Недарма наші бабусі й
    дідусі обов’язково вживали кисле молоко, сироватку. Це все близьке нам, природне, позитивно діє на імунну систему. Просто купуючи це в магазині, цікавтеся, чи не вийшов термін придатності, який склад продукту, чи нема там якихось добавок?
    — Зараз виготовляють чимало корисних різних кисломолочних продуктів
    — кефіри йогурти, інші продукти. Які б ви порадили споживачам7
    — Таких продуктів багато. Наприклад. "Актімель”, діже корисний
    молочний продукт. Також "Растішка”,”Живинка”, ряд інших.
    — Внесіть роз’яснення стосовно вживання звичайного молока, особливо
    дорослими людьми. Існують різні думки стосовно цього.
    — Молоко з тих продукті, традиція вживання яких передаються нам з
    покоління в покоління. Наш традиційний харчовий продукт. Молоко дає нам можливість накопичити білки, кальцій. Це вітаміни. Але чистина людей не переносять так зване солодке молоко, лактопротеїн, до якого у них алергія. Йдеться про звичайне коров’яче молоко. Тому якщо хтось після випитого молока відчуває себе погано, треба проконсультуватися з лікарем. Але здоровим людям молоко вживати треба, хоча б по склянці в день. Тільки не на ніч, бо це потребує включення ряду ферментів, навантаження на печінку. Пийте молоко зранку, вдень. Воно дуже корисне. притаманне нам.


                                             Петро АНТОНЕНКО   -   журналіст

    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1251 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 1.0/1
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО