ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Ви зареєстровані на цьому сайті ???
Всього відповідей: 205
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Грудень » 30 » КОРОЛЬ УСІХ ПЛОДІВ — ГРАНАТ
    16.53.22
    КОРОЛЬ УСІХ ПЛОДІВ — ГРАНАТ

    КОРОЛЬ УСІХ ПЛОДІВ — ГРАНАТ


    Декоративна рослина гранатник дарує нам пізньої осені свої диво-плоди — гранати. Із найдавніших часів на Сході їх вважають королем усіх плодів.

    ЗАХИСТ ДЛЯ КЛІТИН
    Чим же так приваблюють людей ці рубінові самородки? Їхні цілющі властивості оспівуються з часів давньоіндійських манускриптів і грецьких писань. І в наші дні гранат не втратив своєї популярності. Корисне у гранаті абсолютно все: і шкірка, і м’якоть плоду, і сік, і насіння (кісточки), і квіти дерева, і коріння...
    До речі, кількість зерен в одному плоді коливається від 400 до 700 і саме в них міститься основна користь гранатового соку. Гранат багатий на значну кількість глюкози і фруктози (8—20%), органічні кислоти (з переважанням лимонної), водорозчинні поліфеноли і 15 амінокислот, у тому числі 6 незамінних, та безліч вітамінів: А, Е, PP, групи B, а ще багатий на калій, кальцій, натрій, магній, фолієву кислоту і залізо. Склянка гранатового соку містить 60% денної норми вітаміну С.
    Дослідження показують, що гранати мають набагато більше порівняно з іншими фруктами й овочами поліфенолів — антиоксидантів.
    Потужний лікувальний ефект гранатового соку зумовлений саме його антиоксидантними властивостями. Завдяки їм напій очищає організм від високих рівнів «поганого» холестерину, чим захищає передусім від хвороб серця і деяких форм раку, допомагає організму боротися з вільними радикалами — високоактивними молекулами, які постійно атакують клітини організму й ушкоджують їхні ДНК, а ще вільні радикали погіршують роботу серцево-судинної системи, спричинюючи у чоловіків порушення ерекції. Багаті антиоксидантами гранати — найліпший засіб для «відбиття» цих атак.
    Усього півсклянки соку за півгодини до їди підвищить стійкість організму до захворювань, зміцнить імунітет (завдяки високому вмісту вітамінів С, В12 і В6).
    Дослідження показали, що в пацієнтів, які випивали по 180 мл гранатового соку щодня протягом трьох місяців, значно знижувався ризик атеросклеротичних змін у судинах. Як наслідок, це призводило до зниження показника смертності серед хворих на цукровий діабет.

    ДЛЯ ЖІНОЧОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ ТА ЧОЛОВІЧОЇ СИЛИ
    Сік граната і його зернятка — це просто еліксир молодості і краси. Вони сприяють зміцненню тонусу шкіри і м’язів, посиленню енергії та витривалості. Гранат називають «натуральним гормоном», адже і сік, і зернята ефективні за нерегулярного менструального циклу, за розладів у період менопаузи, в період клімаксу, допомагають запобігти руйнуванню кісток і появі остеопорозу, поліпшують стан пам’яті і зору. Для цього можна щодня з’їдати половинку граната або випивати склянку розведеного водою гранатового соку з кісточками.
    Експерти радять жінкам вживати цей фрукт у великій кількості. Дослідження показали, що речовини під назвою елаготаніни, яких багато в гранаті, сприяють запобіганню розвитку раку молочної залози і росту ракових пухлин.
    Гранати та сік мають неоціненну користь для чоловіків. Велика кількість антиоксидантів діє на організм так само, як ліки від імпотенції. Півсотні добровольців віком від 20 до 70 років, які страждали від слабкої статевої дисфункції, протягом місяця випивали по склянці гранатового соку щодня. Американські вчені після проведення численних досліджень повідомили: більша половина учасників експерименту відверто зізналася в поліпшенні статевого життя, крім того, у 47% чоловіків, які страждали від порушень ерекції, було відзначено явні поліпшення. У нижній частині тіла помітно посилився кровотік.
    «Отримані результати вельми обнадіюють, вони свідчать про те, що не лише операційні та лікарські методи лікування імпотенції можуть поліпшити якість життя чоловіків. До того ж істотно знижується ризик раку простати. Склянка гранатового соку щодня повинна стати важливим доповненням до здорової дієти», — коментує отримані результати професор урології Каліфорнійського університету Харін Падма-Натан.

    БАГАТОГРАННИЙ ФРУКТ
    Користь граната багатогранна: він зарекомендував себе як відновлювальний засіб після інфекційних захворювань, операцій, за ниркових кольок, шлунково-кишкових розладів. Також цей високовітамінний продукт корисний у разі загального виснаження, недокрів’я, бронхіальної астми, ангіни, респіраторних інфекцій, радіаційного опромінення, допомагає вивести радіаційні речовини (тому гранат бажано вживати тим, хто живе у зоні підвищеної радіації).
    У народній медицині солодкі сорти гранатів використовують за хвороб нирок, а кислі — як засіб від каменів у нирках і жовчному міхурі. Сік граната добре втамовує спрагу за лихоманки і діє як жарознижувальний засіб. Він має сечогінну, жовчогінну, протизапальну, антисептичну та знеболювальну дію. У деяких випадках гранатовий сік може замінити аспірин, адже розріджує кров.
    Окрім соку та зернят, корисними є і перетинки-плівочки, які додають у чай, аби заспокоїти нерви, крім того, вони допоможуть зняти стрес і поліпшити сон.
    Відвар із кори цього фрукта допоможе забути про розлади шлунка, а шкірка стиглого граната містить речовини, які мають протиглистну дію.

    ВАЖЛИВІ ЗАСТЕРЕЖЕННЯ
    Важливим є той факт, що гранатовий сік, як і деякі свіжовичавлені соки, слід розводити водою перед уживанням, тому що він подразнює слизову оболонку шлунка, агресивно впливає на стінки кишечнику і руйнує зубну емаль. А людям, які страждають від виразкової хвороби, панкреатиту, гастриту з високою кислотністю, геморою та запорів, лікарі рекомендують узагалі вилучити зі свого раціону цей диво-нектар.
    Пам’ятайте, що вживання великої кількості відварів і настоїв плодів і кори граната може спричинити запаморочення, загальну слабкість, нудоту, підвищення тиску, блювання і навіть судоми. Тому перед вживанням обов’язково проконсультуйтеся у лікаря!

    ЕЛІКСИР ДЛЯ ШКІРИ І ВОЛОССЯ
    Крім лікувального ефекту, цей фрукт має і чудову косметичну дію. Наприклад, сік граната використовують для догляду за жирним волоссям, яке найчастіше взимку під шапкою особливо швидко «жирніє». Для цього слід приготувати лосьйон: із 1 плода граната відтиснути сік (покачати із зусиллям по столу, зробити у шкірці невеликий отвір і злити готовий сік у підготовлену склянку). У скляний посуд налити 1 склянку горілки, додати сік половинки лимона, 1 ч. л. меду і 1 ч. л. морквяного соку. Усе ретельно перемішати, а потім влити гранатовий сік. Ще раз перемішати, щільно закрити кришкою і поставити в темне місце, настоювати протягом 10 днів.
    Перед миттям голови розділити волосся на пасма і протерти корені ватним тампоном, змоченим у лосьйоні. Зав’язати голову бавовняною хустиною або рушником. Через 20—30 хвилин змити м’яким шампунем і сполоснути підкисленою водою (до води додати 1 ст. л. оцту або 1 ч. л. лимонної кислоти). Таке протирання гранатовим лосьйоном бажано робити перед кожним миттям голови протягом місяця.
    Чудово підійде сік граната і для будь-якого типу шкіри обличчя. Для цього слід змішати 1 ч. л. соку граната з 1 ч. л. сметани. Нанести суміш на обличчя на 10—15 хв, змити теплою водою.
    Сік граната має добрий відбілювальний ефект, тому його застосовують у народній медицині для виведення веснянок і пігментних плям, вугрового висипання.
    Жирна шкіра, вугрі або гнійні висипання: зробіть маску із подрібненої і злегка підсмаженої шкірки граната з вершковим маслом або маслиновою олією. Зберігайте суміш у холодильнику і наносьте на шкіру не частіше 2 разів на тиждень.
    Крім того, порошком із висушеної шкірки можна ефективно лікувати опіки, тріщини і подряпини.
    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 2021 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО