ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Березень » 21 » Ноги гудуть – сигнал тривоги подають…
    15.51.43
    Ноги гудуть – сигнал тривоги подають…

                                         Ноги гудуть – сигнал тривоги подають…

    Як тільки не кажуть люди про неблагополучні відчуття в ногах: «горять», «ниють», «гудуть», «кричать», «неначе мурашки повзають», «німіють», «тягнуть»… (ваш варіант?)

    Фахівці дослідили, що проблеми з ногами відчувають сьогодні кожен третій чоловік і кожна друга жінка. Схоже, що таким чином (тобто різними відчуттями) ноги намагаються просигналізувати нам про негаразди в організмі.

    Отже, про що хочуть повідомити ноги?

    Важкість в ногах свідчить про про розвиток серйозного захворювання в організмі. Медики наполягають, щоб саме на цьому етапі ми зверталися за фаховою допомогою.

    Чому саме ноги нас тривожать так часто? Тому що на них припадає левова частка наших щоденних навантажень. Особливо якщо маса нашого тіла далека від ідеальної: оті зайві кілограми негативно впливають на нижні кінцівки.

    Підраховано, що протягом звичайного робочого дня людина робить близько 6000-8000 кроків, тобто за своє життя вона кілька разів пішки обходить Землю!

    Щому ж маємо проблеми з ногами? Наша кров (лімфа) не здатна без сторонньої допомоги долати гравітацію і підніматися вгору, до серця. Тому вени і лімфатичні судини повинні -- в цьому їм активно допомагають м'язи. Перешкоджає цьому сидячий спосіб життя, тісний одяг, модне й тісне взуття, тривале стояння на ногах і, звичайно, надмірна маса тіла.

    До речі, цукровий діабет також част починається саме з болю у ногах. Наступні аналізи крові через тривалий час тільки підтверджують діагноз…

    Якщо відчуєте в нозі гострий біль – це може викликати підозру на закупорку крупної артерії. Це дуже небезпечна ситуація, тому що зазвичай є всього кілька годин, протягом яких можна врятувати позбавлену харчування і кисню ногу.

    Що радить народна медицина?
    Народна медицина рясніє порадами лікування ніг, які в основному направлені на зменшення набряків і поліпшення харчування шкіри. На жаль, у більшості випадків це допомагає лише на початкових етапах захворювання.

    Перш ніж почати лікування ніг, випробувати новий крем або записатися на масаж, треба запитати себе: «А чи не час до фахівця?»

    Ну а якщо ви вирішили допомогти своїм ногам самостійно, то майте на увазі, що насамперед треба активно «працювати» із судинами ніг: їх треба омолоджувати, тобто очищувати від бляшок і зміцнювати їх еластичність.

    Можна скористатися таким рецептом:
    1 склянку сухого насіння кропу (бажано, щоб воно не було давнім) промити, додати 1-2 ст. ложки кореня валеріани, залити 2 л окропу у термосі. Настоювати добу. Процідити, додати 2 склянки якісного меду. Розмішати, поставити у холодильник. Пити по 1 ст. ложці 3 рази на день за півгодини до їди. Поки будете пити ці ліки, дотримуйтесь вегетаріанської дієти: не переїдайте, не вживайте алкоголю, міцного чаю, кави.
    * * *
    Допомагає від тромбофлебіту і відвар з листя кропиви: 2 ст. ложки заварити склянкою окропу, настояти протягом години, процідити, пити по третині склянки тричі на день протягом місяця. При цьому дотримуйтеся дієти (уникайте м'яса, смажених страв, риби).
    * * *
    Зміцнює стінки судин і такий засіб. 40 зелених волоських горіхів перекрутіть на м'ясорубці, засипте в банку і додайте туди 1 кг цукру чи меду. Поставте у теплому сонячному місці і настоюйте протягом місяця. Зцідіть сік, залийте горіхи горілкою і ще настоюйте 2 тижні. Об'єднайте сік із настояним спиртом - вийде смачний та корисний лікер: приймати по 1 ст. ложці профілактично.
    * * *
    Для поліпшення живлення тканини варикозного розширення вен рекомендована сокотерапія. Можете пити сік моркви і шпинату (10:6), сік моркви, селери, петрушки і шпинату (7:4:2:3), сік моркви, буряку і огірка (10:3:3). Соки готуйте перед вживанням. Протягом дня бажано випити 500 мл таких соків.
    • * *
    Дуже корисні при проблемах з ногами часник (1-2 зубки щоденно) і цибуля. Слід їсти рибу, фрукти та сирі овочі. Ягоди глоду, вишні, чорниці містять багато флавоноїдів, які зміцнюють кровоносні судини. З крупів слід віддати перевагу гречаним, вівсяним, пшону. 3
    * * *
    Компреси: з яблучним оцтом двічі на день (або поливайте ноги оцтом);
    - з бруньок та бутонів бузку: облити окропом, розкласти на щільній тканині, накласти на хворе місце на ніч (використайте сезон від появи бруньок до повного квітування);
    - листки білоголової капусти змастіть з одного боку олією, прикладіть на 12 год (курс лікування - 1 міс.).
     

    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1988 | Додав: VLAS-KOR | Теги: Здоров-Я | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО