ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Липень » 22 » Пікнік по-українськи. Запам'ятайте правила!
    17.19.26
    Пікнік по-українськи. Запам'ятайте правила!

                               Пікнік по-українськи. Запам'ятайте правила!

                          10 літніх правил, або Що треба знати українцям про пікніки й походи

     Ніщо так не шкодить здоров’ю українців, як самі українці. Медики констатують, що найнебезпечніша пора для здоров’я українців – це, як не крути, літо. Саме влітку відзначається зростання травматизму, інсультів та масових отруєнь продуктами харчування.
    Закономірно, що з приходом літа люди стараються залишити душні офіси й квартири і за першої ж можливості вирушають на відпочинок до лісу, на річку або до озера, з ентузіазмом беруть участь у туристичних походах. Лікарі відзначають, що саме під час такого відпочинку люди й піддають себе підвищеній небезпеці підхопити кишкову інфекцію.

    Як правило, маринуючи м’ясо для шашлика і радіючи літньому теплому дню, ми часто навіть не думаємо про те, яка небезпека загрожує нашому здоров’ю. Адже чим вище температура, тим швидше розвиваються бактерії. Особливо зростання бактерій прискорюється за температури 25-35°С. То ж про що обов’язково треба знати українцям, вирушаючи у похід або на пікнік?

    Увага, медики рекомендують:
    1. Якщо ви готуєте продукти для пікніка, приділіть увагу підвищеним правилам особистої гігієни – частіше мийте руки. Утім, це правило корисно дотримувати завжди й усюди.

    2. Для нарізання готових продуктів, салатів і м’яса використовуйте різні ножі й дошки.

    3. Не беріть у похід або на пікнік м’ясні продукти, які швидко псуються, насамперед, варену ковбасу, сосиски. Це стосується також і молочних продуктів. Під час вибору десертів і кондитерських виробів уважно вивчіть інформацію про умови й строки їх зберігання. Ваша уважність і завбачливість збереже ваших же дітей від отруєнь зіпсованими кремами, зараження на сальмонельоз та інші гострі кишкові інфекції.

    4. Усі овочі й фрукти, які не будуть проходити термічну обробку, краще заздалегідь помийте дома. Ніхто не знає, яка флора й фауна населяє води наших річок і озер. Особливо несприятливим може виявитися середовище закритих водойм зі стоячою водою.

    5. Ніколи не використовуйте воду навіть з відкритих водойм для пиття або миття продуктів харчування. Порушення цього правила загрожує ризиком підхопити не тільки кишкову інфекцію, але й заразитися паразитами.

    6. Під час купання у річці або озері старайтеся не ковтати воду.
    7. Не лишайте на сонці навіть добре просмажене м’ясо. Застосовуйте правило однієї години – все, що не з‘їли упродовж однієї години після приготування, краще віддати безпритульним тваринам, якщо, звісно, вони є. Жадібність у цьому випадку може потягнути за собою неприємності для вас і ваших друзів.

    8. Не діліть свою трапезу з настирливими комахами, наприклад мухами. Подяки ви від них не дочекаєтеся, а от проблеми з кишечником вам будуть гарантовані. Повірте, нехтування цього правила загрожує не тільки тривалою діареєю.

    9. Якщо ви віддаляєтеся на доволі велику відстань від цивілізації і розумієте, що до найближчої медичної установи вам швидко не дістатися, не ризикуйте – візьміть із собою аптечку. Покладіть найнеобхідніше: бинт, антисептик (зеленку або йод), сорбент (краще кремнійорганічний), мезим, якщо з’їли щось не те або відчули себе якось не так. До речі, цей препарат вам стане в нагоді, якщо живіт прихопить або ви порушите правило №10.

    10. Не переїдайте! Не зловживайте перцем, кетчупом і спиртними напоями! Пам’ятайте, порушення саме цього правила частіше за все шкодить здоров’ю українців, викликаючи перебої в роботі шлунково-кишкового тракту і появу гострих і загострення хронічних захворювань.
    Якщо все ж застілля вдалося настільки, що ви повернулися додому з тяжкістю у шлунку, потурбуйтеся про себе і надайте своєчасну допомогу своєму організму. Адже будь-яке загострення панкреатиту – це не тільки болісно і неприємно, але і в деяких випадках може призвести до смерті.

    Особливо небезпечні загострення панкреатиту у дітей і людей, які вже мають проблеми зі здоров’ям і хронічні захворювання. Адже якщо у людини не встигне виробитися достатня кількість ферментів, то навіть добре просмажений свіжий шашлик може завдати непоправної шкоди і призвести до хронічних перебоїв у роботі шлунково-кишкового тракту. У таких випадках буде доцільне застосування поліферментного препарату мезим форте. Він дозволить знизити навантаження на підшлункову залозу, допоможе зняти больовий синдром і відновить нормальне травлення. А якщо після пікніка у вас раптом піднялася висока температура, з’явився гострий біль у животі, не зволікайте і одразу ж зверніться до лікаря.

    І запам’ятайте, при появі ознак кишкових інфекцій категорично заборонено приймати протидіарейні препарати, які впливають на моторику кишечника і блокують самоочищення організму. Діарею вони зупинять, але призведуть до застою вмісту кишечника, знизивши тим самим унікальну здатність вашого організму до самоочищення. Таке самолікування буде дорого коштувати, оскільки спровокує тривалу непрацездатність і численні проблеми зі здоров’ям. І якщо ви дійсно хочете насолодитися літом і відпочинком на березі річки, дотримуйтеся порад спеціалістів. Це не тільки дозволить зберегти здоров’я, але й збереже вміст вашого гаманця. Вдалих вихідних і гарного відпочинку на природі!

    Медконсультант – доцент кафедри інфекційних хвороб
    НМАПО ім. П. Л. Щупика Сухов Ю.О.


    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1552 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 3.0/2
    Всього коментарів: 1
    1 Lana  
    0
    Корисна інформація!

    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО