ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Ви зареєстровані на цьому сайті ???
Всього відповідей: 205
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Травень » 23 » Податки на транспорт: запитання і відповіді
    15.57.25
    Податки на транспорт: запитання і відповіді

                Податки на транспорт: запитання і відповіді 

    Робота податківців спрямована на підвищення податкової культури населення та рівня добровільної сплати податків до бюджетів усіх рівнів. З цією метою в ДПІ у м. Чернігові проведено сеанс телефонного зв’язку „ гаряча лінія”. На телефонні дзвінки відповідала начальник відділу адміністрування майнових податків Алла Супрун.

    Питання: Чи є платником податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин фізична особа, якій передано транспортний засіб за дорученням?
    Відповідь: Відповідно до ст. 1 Закону України від 11 грудня 1991 року № 1963-ХІІ „Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів”, платниками податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів є підприємства, установи та організації, які є юридичними особами, іноземні юридичні особи (далі - юридичні особи), а також громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства (далі - фізичні особи), які здійснюють першу реєстрацію в Україні, реєстрацію, перереєстрацію транспортних засобів та/або мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні транспортні засоби, які відповідно до статті 2 цього Закону є об'єктами оподаткування.

    Відповідно до статті 5 Закону фізичні особи сплачують податок з власників транспортних засобів перед проведенням першої реєстрації в Україні, реєстрацією, перереєстрацією транспортних засобів, а також перед технічним оглядом транспортних засобів щорічно або один раз за два роки, але не пізніше першого півріччя року, в якому провадиться технічний огляд.

    Згідно зі статтею 6 Закону, якщо право користування транспортним засобом передано фізичною особою за дорученням іншій особі, податок з власників транспортних засобів сплачується його власником або від його імені особою, якій це право передано, якщо це передбачено в дорученні на право користування транспортним засобом, за місцем реєстрації цього транспортного засобу.

    Отже, якщо право користування транспортним засобом передано фізичною особою за дорученням іншій особі, податок з власників транспортних засобів сплачується власником такого транспортного засобу або від його імені особою, якій це право передано, якщо це передбачено в дорученні на право користування транспортним засобом, за місцем реєстрації цього транспортного засобу.

    Питання: З певних причин фізична особа вчасно не сплатила податок з власників транспортних засобів.[b] Які штрафні санкції застосовуються до такої фізичної особи?
    Відповідь: Громадяни, які з будь-яких причин своєчасно не сплатили податок з власників транспортних засобів, притягуються податковим органом до сплати після перевірки, прийняття відповідного рішення-повідомлення та узгодження податкового зобов'язання.

    Після отримання громадянином податкового рішення-повідомлення про нарахування податку податкове зобов'язання повинно бути сплачено протягом десяти календарних днів від дня отримання такого повідомлення.

    Відповідно до пп.17.1.7 п.17.1 ст.17 Закону України від 21.12. 2000 року № 2181-ІІІ "Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" (із змінами і доповненнями) у разі, коли платник податків не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язання протягом граничних строків, такий платник податку зобов'язаний сплатити штраф у таких розмірах:

    при затримці до 30 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання, – у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;

    при затримці від 31 до 90 календарних днів включно, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання, – у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу;

    при затримці, що є більшою 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання, – у розмірі 50 % погашеної суми податкового боргу.

    Згідно з пп.16.4.1 п.16.4 ст.16 Закону № 2181 пеня нараховується на суму податкового боргу (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності) із розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення такого податкового боргу або на день його (його частини) погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожний календарний день прострочення у його сплаті.

    Застосування до фізичних осіб адміністративних штрафів у разі порушення термінів сплати податку з власників транспортних засобів чинним законодавством не передбачено.

    Питання: Чи повинні фізичні особи-приватні підприємці на єдиному податку сплачувати податок з власників транспортних засобів та подавати до податкової інспекції розрахунок з власників транспортних засобів, які перебувають у їхній власності? Відповідь: Ні, не повинні.

    Відповідно до ст. 6 Закону України «Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин та механізмів» від 11.12.91р. № 1963-XII розрахунок податку з власників транспортних засобів повинні складати тільки юридичні особи.

    Згідно зі ст. 5 Закону фізичні особи (у тому числі і приватні підприємці) зобов’язані пред’являти ДАІ при реєстрації, перереєстрації, знятті з обліку або техогляді транспортних засобів квитанції або платіжні доручення про сплату податку за попередній та поточний роки.

    Таким чином, якщо транспортний засіб придбано особою, яка відповідно до ст. 58 Господарського кодексу України від 16.01.2003 р. № 436-IV (зі змінами та доповненнями) зареєстрована як підприємець без статусу юридичної особи, то такий приватний підприємець не повинен подавати розрахунок суми податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів відповідно до вимог ст. 6 Закону № 1963-XII. Сплату податку перевіряють в ДАІ при проведенні будь-яких операцій з автомобілем.

    ДПІ у м. Чернігові
    Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1305 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО