ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Ви зареєстровані на цьому сайті ???
Всього відповідей: 205
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2011 » Січень » 13 » ПОРАДА ДО ЧАСУ Педіатр Комаровський: “Ефективних ліків, які захищають від грипу, не існує!”
    09.27.16
    ПОРАДА ДО ЧАСУ Педіатр Комаровський: “Ефективних ліків, які захищають від грипу, не існує!”
     

     ПОРАДА  ДО  ЧАСУ

    Педіатр Комаровський: "Ефективних ліків,

    які захищають від грипу, не існує!”

     

    Як мамам і татам захистити дитину в сезон простуд і грипу

    Лікар-педіатр Євген Комаровський – визнаний авторитет і для медиків, і для батьків не лише в Україні, а й за її межами. До його думки прислухаються медики, його рекомендацій чітко дотримуються батьки. А поради Комаровського щодо лікування і профілактики грипу, які він торік вчасно виклав у своєму блозі, стали для багатьох настільною книгою. Сьогодні, коли кількість хворих на ГРЗ та грип в Україні, на Львівщині зокрема, стрімко зростає і ми вже стоїмо на порозі чергової епідемії грипу, гадаємо, поради відомого педіатра стануть у нагоді тим, хто з ними ще не ознайомлений. Ось вони..... 

     Профілактика

    1. Є можливість зробити щеплення (щепити дитину) – щепіться, але за умови, що, по-перше, ви здорові, по-друге, що для вакцинації не треба буде сидіти у натовпі сопливих у поліклініці. Останнє робить ваші шанси на адекватну вакцинацію примарними. 

    2. Жодних ліків з доказаною профілактичною ефективністю не існує. Тобто, жодна цибуля, жодний часник, жодна горілка і жодні таблетки, які ви ковтаєте чи запихаєте в дитину, не здатні захистити ні від респіраторного вірусу загалом, ні від вірусу грипу зокрема. Все, що ви вишукуєте в аптеках, всі ці нібито противірусні засоби, нібито стимулятори інтерфероноутворення, стимулятори імунітету і страшенно корисні вітаміни – усі ці ліки з недоказаною ефективністю, ліки, які задовольняють головну ментальність українця – "треба щось робити”.

    Головна користь від цих ліків – психотерапія. Ви вірите, вам допомагає – я радий за вас, тільки не треба штурмувати аптеки, вони цього не варті.

    3. Джерело вірусу – людина і тільки людина. Що менше людей, то менше шансів захворіти. Карантин – прекрасно! Заборона на масові зборища – чудово! Пройти зупинку пішки, не піти зайвий раз у супермаркет – розумно!

    4. Маска. Корисна штука, але не панацея. Обов’язково має бути на хворому, якщо поруч здорові: вірус вона не затримає, але зупинить крапельки слини, особливо багаті вірусом.

    5. Руки хворого — джерело вірусу не менш значиме, ніж рот і ніс. Хворий торкається обличчя, вірус потрапляє на руки, хворий хапає все навколо, ви торкаєтеся всього цього рукою – здрастуй, ГРВІ.

    Не торкайтеся свого обличчя. Мийте руки часто, багато, постійно носіть зі собою вологі дезінфікувальні гігієнічні серветки, мийте, тріть, не лінуйтесь!

    Учіться самі й учіть дітей, якщо вже немає хустинки, кашляти-чхати не в долоню, а в лікоть.

    Начальники! Офіційним наказом введіть у підпорядкованих вам колективах заборону на рукостискання.

    Користуйтеся кредитними картками. Паперові гроші – джерело розповсюдження вірусів.

    6. Повітря!!! Вірусні частинки годинами зберігають свою активність у сухому теплому і нерухомому повітрі, але майже миттєво руйнуються в повітрі прохолодному, вологому і рухомому.

    Гуляти можна скільки завгодно. Підхопити вірус під час прогулянки нереально. В цьому аспекті, якщо ви вже вийшли погуляти, то не треба показового ходіння в масці по вулиці. Вже краще подихати свіжим повітрям, а маску одягніть перед входом в автобус, офіс чи магазин.

    Оптимальні параметри повітря у приміщенні – температура близько 20°С, вологість 50 – 70%. Обов’язкове часте й інтенсивне провітрювання приміщень (влаштуйте протяг). Будь-яка система опалення сушить повітря. Саме початок опалювального сезону є початком епідемії! Контролюйте вологість. Мийте підлогу. Вмикайте зволожувачі повітря. Настирливо вимагайте зволоження повітря і провітрювання приміщень у дитячих колективах.

    Краще тепліше одягніться, але не вмикайте додаткових обігрівачів.

    7. Стан слизових оболонок! У верхніх дихальних шляхах постійно утворюється слиз. Слиз забезпечує функціонування т. зв. місцевого імунітету – захисту слизових оболонок. Якщо слиз і слизові оболонки пересихають – робота місцевого імунітету порушується, віруси, відповідно, з легкістю долають захисний бар’єр ослабленого місцевого імунітету і людина захворіє при контакті з вірусом зі значно більшою ймовірністю. Головний ворог місцевого імунітету – сухе повітря, а також ліки, які висушують слизові оболонки (з популярних і всім відомих – димедрол, супрастин, тавегіл, трайфед — список далеко не повний, м’яко кажучи).

    Зволожуйте слизові оболонки! Елементарно: 1 чайна ложка звичайної кухонної солі на 1 л кип’яченої води. Заливаєте в будь-який флакон-пшикавку (наприклад, з-під судиннозвужувальних крапель) і регулярно пшикаєте в ніс (чим сухіше, чим більше навколо народу – тим частіше, хоч кожні 10 хвилин). Для цієї ж мети можна купити в аптеці фізіологічний розчин чи готові соляні розчини для введення в носові ходи – салін, аквамаріс, хумер, марімер, носоль тощо. Головне – не шкодуйте! Крапайте, пшикайте, особливо тоді, коли з дому (з сухого приміщення) ви йдете туди, де багато людей, особливо коли сидите в коридорі поліклініки.

    Аптечка

    Перелік засобів, які рекомендуються для профілактики ГРВІ:
    Вітаміни — передусім С, А і групи В.
    Продукти бджільництва (мед, прополіс, маточне молочко тощо).
    Гомеопатичні засоби.
    Індуктори інтерферону.
    Фітоімуномодулятори — тобто препарати рослинного походження, які поліпшують імунітет.

    Правила лікування

    Лікування ГРВІ загалом і грипу зокрема – це не ковтання таблеток! Це створення таких умов, щоб організм легко з вірусом упорався.

    1. Тепло одягнутися, але в кімнаті прохолодно і волого. Температура близько 20°С, вологість 50 – 70%. Мити підлогу, зволожувати, провітрювати.

    2. Категорично не змушувати їсти. Якщо просить (якщо хочеться) – легке, вуглеводне, рідке.

    3. Пити (поїти). Пити (поїти). Пити (поїти)!!!

    Температура рідини дорівнює температурі тіла. Пити багато. Компоти, морси, чаї (в чай дрібно порізати яблуко), відвари родзинок, кураги. Якщо дитина перебирає: це буду, а це ні – нехай п’є, що завгодно, тільки б пила. Ідеально для пиття – готові розчини для пероральної регідратації. Продаються в аптеках і мають там бути: регідрон, хумана електроліт, гастроліт тощо. Купуйте, розводьте за інструкцією, поїть.

    4. У ніс соляні розчини.

    5. Усі "процедури, що відволікають” (банки, гірчичники, припарки, ноги в кип’ятку і т. д.) — класичний совковий батьківський садизм і знову ж таки психотерапія (треба щось робити).

    6. Якщо надумали боротися з високою температурою – тільки парацетамол або ібупрофен. Категорично не можна аспірин.

    7. При ураженні верхніх дихальних шляхів (ніс, горло, гортань) жодні відхаркувальні засоби не потрібні – вони тільки посилять кашель. Ураження нижніх дихальних шляхів (бронхіти, пневмонії) не мають до самолікування жодного стосунку. Тому самостійно жодних лазолванів-мукалтинів і т. ін.

    8. Протиалергічні засоби не мають до лікування ГРВІ жодного стосунку.

    9. Вірусні інфекції не лікуються антибіотиками. Антибіотики не зменшують, а збільшують ризик ускладнень.

    10. Усі інтерферони для місцевого використання – ліки з недоказаною ефективністю або "ліки” з доказаною неефективністю.

    Коли потрібний лікар:

    – відсутність поліпшення на четвертий день хвороби;

    – підвищена температура тіла на сьомий день хвороби;

    – погіршення після покращення;

    – виражена важкість стану при помірних симптомах ГРВІ;

    – поява окремо чи в сукупності: блідості шкіри, спраги, задишки, інтенсивного болю, гнійних виділень;

    – посилення кашлю, зниження його продуктивності, глибокий вдих призводить до нападу кашлю;

    – при підвищенні температури тіла не допомагають або допомагають ненадовго парацетамол й ібупрофен.

    Лікар потрібний обов’язково і терміново:

    – непритомність;

    – судоми;

    – ознаки дихальної недостатності (утруднене дихання, задишка, відчуття нестачі повітря);

    – інтенсивний біль де завгодно;

    – навіть помірний біль у горлі при відсутності нежитю;

    – навіть помірний головний біль у поєднанні з блювотою;

    – набряк шиї;

    – висипка, яка не зникає при надавлюванні на неї;

    – температура тіла вища 39°С, яка не знижується через 30 хвилин після вживання жарознижувальних засобів;

    – будь-яке підвищення температури у поєднанні з ознобом і блідістю шкіри.

    Грип і вагітність

    Найголовніше: якщо, будучи вагітною, ви на грип все-таки захворієте, то з вірогідністю 99% (!) це ніяк не відіб’ється на дитині. Тому не треба влаштовувати істерики при найменшому нежитю. Треба чітко знати, що ви можете, що треба робити, і не піддаватися на провокації навколишніх, або залякування вагітних – це наш національний спорт.

    Тепер короткопро конкретні дії

    Вакцинація!!! Особливо здорово, якщо робити її до того. Сучасними вакцинами, які не містять живих вірусів. В умовах реальної загрози епідемії вакцинація доцільна навіть під час вагітності незалежно від терміну. Однозначно є сенс щепити всіх, хто потенційно може принести грип додому: чоловіка, старшу дитину тощо.

    По змозі уникати натовпу, магазинів, поліклінік, культурно-масових заходів. Не соромитися користуватися захисною маскою, якщо вже уникнути не вдалося.

    Провітрювання приміщень – реальний спосіб захисту.

    Численні таблетки нібито для профілактики грипу – як правило, безпечні, але їх ефект радше психотерапевтичний.

    Лікування

    Максимальне обмеження в їжі.

    Збільшення кількості випитої рідини.

    Режим чистого прохолодного вологого повітря (але одягатися тепло), оптимальна температура 18 – 20°С, відносна вологість – 50 – 70%.

    Соляні краплі в ніс (наприклад, фізіологічний розчин) — без обмежень.

    Будь-які інші ліки тільки після узгодження з лікарем.

    Пам’ятайте: грип викликається вірусом. Антибіотики на віруси не діють і до лікування грипу жодного стосунку не мають!




    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 3148 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО