ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Травень » 28 » СЕКРЕТИ УКРАЇНСЬКОГО БОРЩУ
    00.24.53
    СЕКРЕТИ УКРАЇНСЬКОГО БОРЩУ

                                                 СЕКРЕТИ УКРАЇНСЬКОГО БОРЩУ

                                              продукти кладуть тiльки в киплячу воду   




    В українськiй кухнi борщi такi рiзноманiтнi, а перелiк їх такий великий, що разом з гоголівським Рудим Паньком хочеться вигукнути: «Боже ти мiй, яких тільки страв немає на свiтi!» Та все ж при їх приготуваннi є загальнi правила – «секрети».

    Перший свiдчить, що продукти потрiбно класти тiльки у киплячу воду. В холоднiй водi є ферменти, що викликають окислення вiтамiнів i iнших речовин, тому заливати овочi холодною водою – помилка.

    Другий секрет – не кладiть у каструлю всi продукти вiдразу. Iнакше однi з них встигнуть переваритися, а iншi залишаться сирими. Послiдовнiсть така: спочатку кладете свiжу капусту, поварiть 5-10 хвилин, потiм – картоплю, пасерованi (прогрiтi з жиром) овочi – в самому кiнцi приготування страви.

    Третiй. Пасерувати овочi i томати краще всього у посудi з товстим дном, помiшуючи дерев’яною лопаткою, не даючи зарум’янитися.

    Морква i томати мiстять каротини, з яких в органiзмi утворюється вiтамiн А. Ці речовини червоно-оранжевого кольору при пасеруваннi розчиняються у жирi, додаючи супу красиве забарвлення. У такому виглядi вони i засвоюються набагато краще.

    Ароматичнi речовини, добре розчинившись у жирi, теж зберiгаються краще. А з цибулі видаляються речовини, котрі мають рiзкий смак i сльозоточиву дiю.

    Четвертий секрет – «буряковий». Буряк теж потрiбно гасити окремо, з додаванням жиру i оцту, в невеликiй кiлькостi рiдини. Тут є одна особливiсть: якщо оцет додати прямо у борщ – можна зробити його занадто кислим.

    Потрiбного смаку досягти не складно, якщо поступово додавати буряк, гашений з оцтом. Крiм того, фарбники буряка у присутностi оцту краще зберiгаються.

    П’ятий допоможе кожному овочу «проявити» себе в супi. Картоплю потрiбно зварити до напiвготовностi, потiм класти кислi продукти – квашену капусту, гашений з оцтом буряк, солонi огiрки i т.д.

    Рiч у тому, що кислота, яка мiститься у цих продуктах, заважає розм’якшенню картоплi, i при варивi в кислому середовищi вiн «дубіє». Солонi огiрки заздалегiдь очистіть вiд шкiрки, нарiжте вподовж на чотири частини, видалiть грубе насiння, потiм нарiжте їх скибочками або ромбами, додайте небагато води i варiть окремо до розм’якшення. Iнакше в супi вони залишаться твердими, не дiйдуть до готовностi.

    Шостий. Пасеруючi овочi, лавровий лист, перець горошком кладуть у кiнцi варіння, щоб при тривалому кипiннi вони не втратили свiй аромат.

    Сьомий – «гармонiя» в супi. Овочi потрiбно нарiзати вiдповiдно до розмiру i форми решти продуктiв. Для супiв із вермiшеллю – соломкою, з макаронами – брусками, з фiгурними макаронними виробами – зiрочками i кружечками, з бобами – кубиками, з крупами – дрiбною крихтою. Пiд час варива овочi краще збережуть форму, та i суп буде красивiшим.

    Восьмий секрет у борошнi. Для заправки супiв його, змiшавши заздалегiдь з маслом або жиром, пасерують, помiшуючи, до появи свiтло-кремового кольору. Борошно при цьому втрачає запах вогкостi, набуває приємного горiхового аромату i не дає в супi клейкостi. Йому потрiбно дати трохи остигнути, потiм розвести невеликою кiлькiстю бульйону, добре розмiшати i додати у суп. Супи можна заправляти i картоплею, вийнятою з супу i розiм’ятою.




    Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 960 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО