ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Липень » 2 » Сонячна алергія. Як діяти
    11.46.19
    Сонячна алергія. Як діяти

                                                      Сонячна алергія. Як діяти 



    У літній період всі з нас раді сонцю як ніколи, і всі прагнуть частіше бувати на свіжому повітрі, насолоджуватися сонячними променями.

    Однак відомо, що сонце дарує не тільки гарну рівну засмагу, а й сприяє ранньому старінню шкіри, появи ракових утворень, а за певних умов може викликати алергію.

    Так звана «алергія на сонце» у медицині називається фотосенсибілізацією (або фотодерматит). Це підвищена чутливість до ультрафіолетових променів – «найжорстокішої» складової сонячного світла. Під дією сонячних променів у глибині шкіряного покрову виникає запалення, і, як захисна реакція, на тілі з’являються червоні плями чи висипка, подібна до кропивниці, сильного свербіння, набряк.

    Як зазначають дерматологи, алергія на сонце – прояв шкірний, але, як і будь-яка інша алергія, вона може свідчити про якісь внутрішні проблеми. Прихованою причиною алергії можуть бути проблеми з печінкою, шлунково-кишковим трактом чи щитоподібною залозою. Також провокує фотодерматит прийом деяких лікарських препаратів, таких як антибіотики, цитостатики, оральні контрацептиви, антигістамінні препарати, протизапальні препарати.

    Дуже часто алергія проявляється у людей зі світлою, блідою шкірою та у рудоволосих. Але і у людей з темною шкірою і темним волоссям теж може з’явитися «сонячна» кропивниця. Окрему категорію складають люди, у шкірі яких мало захисних клітин – меланоцитів, що оберігають від надмірного сонячного опромінення.

    До речі, алергія на сонце зазвичай є спадковою: якщо вона є у тата, мами чи інших родичів, то у дитини, швидше за все, теж проявиться.

    Найчастіше сонячна алергія з'являється саме тоді, коли ми різко змінюємо клімат (наприклад, їдемо на відпочинок на південь, в жарку країну з нетиповим для нас кліматом). Вважається, що сонце саме по собі не здатне викликати у людини алергію. Появі алергічної реакції сприяють різні креми, лосьйони, дезодоранти, парфуми, що ми наносимо на тіло перед виходом на вулицю.

    Саме деякі речовини (масла, особливо, масло бергамоту і цитрусових, фенол, еозин), що містяться в цій продукції, вступають в реакцію з УФ-променями і тим самим провокують появу фотодерматиту.

    З цієї причини не варто наносити косметику та парфумерію перед прийняттям сонячних ванн.

    Перед виходом на пляж скористайтеся лише сонцезахисним кремом зі ступенем захисту не менше 10-15 одиниць. Однак і при виборі того чи іншого сонцезахисного крему рекомендується обговорити його складу з дерматологом.

    Як лікувати сонячну алергію?

    Перш за все потрібно звернутися до лікаря-дерматолога, але якщо такої можливості на даний час немає, то скористайтеся нижче приведеними порадами.

    Найперше, що слід зробити - це не приймати кілька наступних днів сонячні ванни до тих пір, поки не пройде алергічна реакція. На вулицю рекомендується одягати закритий одяг (брюки, легкі кофтинки з довгими рукавами).

    В першу добу необхідно робити вологі обтирання і обов'язково пити більше рідини. Якщо у вас з'явилися пухирі, необхідно застосувати мазі, які містять цинк, метилурацил. Протикати пухирі неможна! Замість мазей непогано нанести на уражені ділянки сік алое або зробити компрес з ромашки - якщо у вас немає алергії на ці рослини.

    Полегшити стан під час сонячної алергії можна за допомогою антигістамінних препаратів, наприклад діазоліну.

    Можна також порекомендувати застосовувати при фотодерматиті препарати, що сприяють нормалізації обміну речовин і регенерації шкіри. До таких препаратів відносять антиоксиданти, вітаміни С і Е, а також вітаміни групи В.

    Навчально-методичний центр ЦЗ та БЖД,

    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1346 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО