ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Травень » 15 » Тріскаються п'ятки... Як зарадити?
    09.38.29
    Тріскаються п'ятки... Як зарадити?

                         Тріскаються п'ятки... Як зарадити?

    Дерматологи застерігають: якщо на поверхні шкіри виникають якісь зміни, то це сигналізує про те, що з нами щось негаразд. На жаль, ми часто підходимо до подібних проблем також поверхово: помастити, потерти... Однак навіть тріщини на п’ятках чи загрубіння шкіри на ліктях можуть бути ознакою серйозних проблем. Наприклад, грибкової інфекції, хвороб внутрішніх органів чи гіперкератозу.

    КОЛИ НЕ ДОПОМАГАЮТЬ КРЕМ І ПЕМЗА

    Термін «гіперкератоз» означає надмірне розростання рогового шару шкіри в поєднанні з недостатнім відторгненням і відлущенням поверхневих клітин епідермісу, внаслідок чого шкіра стає грубою, потовщеною, зроговілою, аж до утворення на ній тріщин. Він може мати дуже складні форми прояву, такі як іхтіоз (зроговіння шкіри з вираженими змінами) та інші.
    Змозоління стопи, долонь, ліктів може бути проявом легкої форми гіперкератозу. Буває, що п’ятки «натоптуються» під час тривалої ходьби. Та коли не допомагає ні пемза, ні змащування кремом, а зроговіння зростає в геометричній прогресії від ступеня боротьби з ним — це симптом гіперкератозу.

    ШКІРА НЕ ЛЮБИТЬ ПОСТІЙНОГО ТРАВМУВАННЯ
    Його причини можуть бути як зовнішніми, так і внутрішніми. П’ятки справді можна «натоптати», якщо людина має надмірну масу тіла чи тривалий час перебуває в несприятливих умовах (недостатній догляд за ногами, виснажливий похід тощо). А ще ризикують у цьому плані любителі тісного й незручного взуття.

    Хоч як дивно, але розтоптані черевики — також вороги «шовкових» п’яток — коли нога «бігає» по підошві, посилюється тертя шкіри, вона подразнюється і посилює свій захист утворенням нових клітин.
    Натомість старі клітини, яким ще не час відмирати, також тримають оборону — утворюється подвійний, неприродний, шар, який заважає шкірі нормально функціонувати.

    Негативну роль у цьому відіграє деформація стопи (плоскостопість, післятравматичні симптоми тощо), внаслідок якої відбувається неправильний розподіл тиску на різні ділянки стопи. Гіперкератоз може спричиняти і такі ускладнення, як формування м’яких мозолів між пальцями, під нігтями і навіть твердих мозолів.

    Надмірне зроговіння шкіри на долонях виникає в тих, хто багато контактує з хімічними речовинами, будівельними матеріалами, має справу з вантажними роботами чи спортивними знаряддями. Гіперкератоз може виникати і внаслідок неправильного догляду за шкірою, наприклад, у тих людей, які люблять відчищати найменші нашарування до «рожевої шкіри» чи використовують для цього гострі предмети.

    ШКІРНІ ПРОЯВИ ШЛУНКОВИХ І ГОРМОНАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ
    Внутрішні причини набагато складніші. У них може розібратися тільки лікар.
    Гіперкератоз може бути супутником цукрового діабету, порушення кровотоку в судинах ніг, наслідком інфікування шкіри. Часто мають такі проблеми жінки з гіпофункцією яєчників, клімактеричними розладами. На жаль, і спадковий чинник тут відіграє не останню роль.
    Однак часто ми наживаємо проблем самі. Наприклад, коли неправильно харчуємося.

    ЧОТИРИ ВАЖЛИВИХ ВІТАМІНИ ОТРИМУЙТЕ З ЇЖЕЮ
    Відомо, що за дефіциту вітаміну А шкіра стає дуже сухою, за нестачі вітаміну С вона потовщується, атрофуючись в окремих ділянках, затримується синтез колагену, який омолоджує шкіру, а недостатня кількість вітаміну В5 призводить до утворення тріщин. Тому профілактичний курс цих «трьох китів» здорової шкіри вкрай необхідний (впродовж місяця в дозах, зазначених на упаковці). Введіть у раціон «живі» вітаміни — кислу капусту, чай із шипшини, яблука, цитрусові, зелену цибулю, листковий салат, кисломолочні продукти.

    АППЛІКАЦІЇ Й ВАННОЧКИ ОНОВЛЯТЬ П'ЯТИ

    Однак навіть якщо бачите, що шкіра вкрай занедбана — не вдавайтеся до «хірургічного» оновлення п’яток — так ви можете занести інфекцію і травмуватися. У жодному разі не користуйтеся лезом!
    Можете придбати в аптеці спеціальні насадки для шліфування п’яток, але й ними не зловживайте. Пам’ятайте — що більше тертя, то більше опору.

    Це має бути золотим правилом навіть для користування пемзою. Існує хибна думка: що жорсткіша пемза і міцніша рука, то п’яткам краще. Це не так.

    Краще мати пемзу різної жорсткості і змінювати її з набуттям п’ятками цивілізованого вигляду. І не перетворюйте її на зброю тотального знищення. Достатньо зробити 5—10 рухів уздовж стопи, попередньо її зволоживши і головне — розпаривши. Для цього використовують мильно-содові або просто сольові (краще з морською сіллю і ароматичними оліями) ванночки. До речі, пемзу потрібно міняти щонайменше 1 раз на три місяці.

    У разі змозоління корисні аплікації на стопи з мелених родзинок (по 1 годині 3—4 рази на добу) чи з суміші конопляної олії — 3 ч. л., і крейди — 1 ст. л. Можна прикладати зубочки часнику. Корисні ванни з ефірними оліями (7—8 хв, температура води 37—38 градусів). Їх попередньо слід змішати з емульгатором — медом, розчином морської солі. Можливі кілька варіантів сумішей олій: чайне дерево — 4 краплі і майоранова — 6 крапель. Годяться ці суміші і для аплікацій чи компресів на основі базисних олій (мигдалевої, кукурудзяної, авокадової).

    Однак найефективніше боротися зі стійким гіперкератозом за допомогою кератолітичних засобів.
    Найбільш популярними і дієвими на сьогодні засобами такого типу дерматологи вважають мазі, які містять сечовину. Наприклад, мазь карбодерм. Що більші згрубіння — то потужніший засіб вам потрібен. Кератолітичні засоби наносять на чисту шкіру 1—2 рази на добу, втираючи їх у згрубілі ділянки. Можна нанести грубий шар мазі і зробити пов’язку на ніч (закутати провощеним папером і вдягнути шкарпетку).

    ПОРАДИ НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ
    Можна змащувати стопи будь-яким жиром (на ніч обгорнути ноги папером для компресів і вдягти шкарпетки). Якщо тріщини незначні, можна так само прикладати потерте яблуко, якщо великі — свіжий помідор. Добре допомагає намочений квасом або оцтом хліб.

    Можна прикладати мед і свіже листя капусти.

    За інформацією сайту «Ваше здоров’я»
    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1500 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО