ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Жовтень » 14 » З яблуками — увесь рік
    21.03.59
    З яблуками — увесь рік

    З яблуками — увесь рік



    Цього року добре вродили яблука. А родина Шереметів (на фото), яка має заміський будинок у Березанці, що неподалік Чернігова, може пишатися гарним яблучним «здобутком» кожного року. Площа їхнього плодового саду — 8 соток. Ростуть тут два десятки яблунь, кожній з яких приблизно по 15 років. Сорти підбирали з урахуванням безперервності плодоношення. Саджанці купували в селі Ягідному, на садово-городніх виставках, садівники давали живці.

    Починаючи з липня, господарів радують ранні сорти: Білий налив, Мельба, їм на зміну приходять середні сорти: Монтуан, Слава переможцю. Далі — осінні: Пармен золотий, Цукеркова, Циганочка, Сніжний кальвіль, Мутсу. Перехоплюють «естафету» такі пізні сорти, як Зорі Алатау, Глостер, Ранет Плисецького, Спартан, Талісаару та інші. На деяких яблунях прищеплено кілька сортів.

    Підбирала цю розмаїту колекцію яблучних сортів старійшина родини — Галина Воніфатіївна, котра вже давно на пенсії, але успішно застосовує на дачі свій агрономічний фах і багаторічний досвід. Галина Воніфатіївна залюбки вивчає і впроваджує на дачі досвід інших господарів: веде активне листування із садівниками України, багато років передплачує журнал «Огородник». Вона навчила дітей і онуків доглядати за деревами. Адже сад потребує догляду протягом року: формування крони (обрізування), підживлення, полив, весняна обробка перед цвітінням (обприскування), осіння обробка від хвороб залізним купоросом, білення стовбурів, закладання добрив пролонгованої дії.

    Шеремети зберігають яблучний урожай у дерев’яних ящиках, які власноруч робить господар садиби Володимир Степанович. Яблука (до речі, зірвані з дерев, а не зібрані із землі — неодмінна умова для тривалого зберігання) складають у ящики плодоніжками догори.
    Звичайно, роблять яблучні заготовки на зиму: компоти, сік, повидло, варення, сушню, навіть яблучний оцет.

    Гостювала у Шереметів
    Олена МАХОТКО.



    Смачного!

    Родина Шереметів люб’язно поділилась кількома домашніми рецептами.

    Яблучне варення з калиною

    На 5 кг яблук — 1,5 кг калини, 5 кг цукру. Калину пропустити через соковижималку. Злити вичавлений сік в окрему посудину. Яблука почистити, видалити серцевину, порізати дольками. Засипати цукром, поварити півгодини, дати охолонути. Потім влити калиновий сік, варити дві хвилини. Розкласти по стерилізованих банках, накрити капроновими кришками. Зберігати в холодильнику.

    Яблучний оцет

    Яблука помити, видалити пошкоджені місця. Натерти на крупній тертушці. Сиру яблучну масу викласти у скляну чи емальовану посудину, додати теплої кип’яченої води. На 0,5 кг яблучної маси — 1 л води. На літр води — 100 г меду або цукру. Перші 10 днів зберігати суміш відкритою при температурі 20 – 30 град.С. Перемішувати двічі на день дерев’яною ложкою. Після 10 днів банки накрити марлею і поставити в тепле місце на 40 – 60 днів для бродіння. Потім оцет процідити, розлити по пляшках, зберігати в холодильнику чи в погребі.

    Яблучний оцет корисно додавати до салатів, у ньому багато калію, який сприяє розчиненню та виведенню солей і холестерину.


    Категорія: ПРИРОДА І МИ | Переглядів: 1959 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 1
    1 Колега  
    0
    А де гіпер-посилання на сайт газеати "Сіверщина", звідки взятий матеріал і фото? До, речі, подібних копій на вашому сайті багато :))

    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО