ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Ви зареєстровані на цьому сайті ???
Всього відповідей: 205
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2011 » Квітень » 1 » 1 квітня - день зустрічі птахів
    13.11.03
    1 квітня - день зустрічі птахів

    1 квітня - день зустрічі птахів


    За календарем Міжнародних екологічних акцій 1 квітня визначено Днем птахів. Мета цієї акції – звернути увагу людства на проблеми стану збереження пташиного світу, бо ці проблеми торкаються всіх країн і континентів.

    Птахи існують на планеті понад 150 мільйонів років, немає на землі такого куточка, де б їх не було. Природно при цьому, що їх зовнішній вигляд досить різноманітний і способи життя різняться.

    Пташиний світ Чернігівщини також досить різноманітний, він нараховує 289 видів, з яких 45 є осілими, а решта або прилітають на гніздування (достовірно гніздиться 188 видів), або зустрічаються під час весняного або осіннього перельотів. З усіх видів птахів нашого регіону 51 занесений до Червоної книги України. Це, скажімо, лелека чорний, журавель сірий, скопа, підорлик малий, беркут, орлан – білохвіст, тонкодзьобий та великий кроншнепи, кулик – сорока, поручайник, пугач, очеретянка прудка та інші.

    Неоціненну користь приносять птахи людині. Вченими підраховано, що на 1 кв. км птахи знищують не менше 25 кг комах. До того ж вони досить спритні і діяльні. Пара синиць може "обробити” за день близько 40 яблунь, збираючи з них шкідників. Але комахи знищують комах вибірково. Дятли звичайно віддають перевагу короїдам, сіра мухоловка – летючим комахам, переважно мухам, іволга годується, головним чином, волохатою гусінню. Є також види, які не особливо розбірливі в їжі, з комахоїдних – це шпаки а також воронові.

    Птахи знищують не тільки шкідливих комах, але й багато шкідливих гризунів, які часто завдають суттєвих збитків урожаю сільськогосподарських культур. Варто відзначити, що сови та більшість денних хижих птахів з’їдають величезну кількість мишей-полівок та інших гризунів.

    Птахи також сприяють розселенню дерев та кущів. Наприклад, сойка годується не тільки комахами та гризунами, восени вона збирає про запас жолуді, розносячи їх по лісу, ховаючи біля пнів, під листям та в інших місцях. Багато птахів (шпаки, дрозди, сірі куріпки, тетереви) восени та взимку годуються переважно ягодами горобини, калини, терену, малини, бузини, насіння яких розносяться на значні відстані.

    До всього, птахи створюють необхідний ланцюг в ряді живих істот, встановлюють рівновагу у боротьбі за існування у тваринному світі.

    Тож, Державна екологічна інспекція в Чернігівській області закликає громадян бути самосвідомими та дбати про збереження та охорону тваринного світу, зокрема орнітофауни та взагалі навколишнього природного середовища нашого мальовничого Чернігівського краю.

    Держінспектор з охорони навколишнього природного середовища, провідний спеціаліст Держекоінспекції в Чернігівській області
     
    Артем Коломієць
    Категорія: ПРИРОДА І МИ | Переглядів: 2748 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО