Рослини, які взимку збережуть нам гарне самопочуття
За вікном зима і нам належить пережити три місяці холодів. Поспішаючи вечорами додому, ми хочемо швидше зігрітися. Як же приємно насолодитися гарячим напоєм після холодної вулиці.
Ще наші бабусі знали про користь трав і запасалися ними на зиму. Вони добре були обізнані щодо чудових властивостей лісових і польових трав і ягід, в яких міститься багато вітамінів і мікроелементів. Але ж вони мають рацію! Варто заварити всього кілька трав окропом, настояти в чайнику і готовий не тільки ароматний, але й дуже корисний напій. Шипшина, чебрець, звіробій, материнка, м'ята - чудовий склад для корисного і запашного напою.
Шипшина - джерело вітамінів......
народній медицині чебрець відомий, як....
Стосовно м'яти перцевої, вона має заспокійливу, судинорозширювальну, болезаспокійливу та протизапальну дію. Покращує роботу травного тракту. При лихоманці та простудних захворюваннях (ангіні, риніті, фарингіті) м'ята застосовується як жарознижувальний і потогінний засіб. Вона допомагає при ....