ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Ви зареєстровані на цьому сайті ???
Всього відповідей: 205
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2011 » Серпень » 11 » ЧАС НАСТАВ Вибираємо шкільну форму
    12.46.29
    ЧАС НАСТАВ Вибираємо шкільну форму

     

          ЧАС  НАСТАВ

     Вибираємо шкільну форму


    Шкільна форма дисциплінує і дає відчуття команди. Вона на сьогодні рекомендована для всіх шкіл країни. На жаль, мало визнаних українських виробників, які б шили одяг для школярів.

    Вітчизняні виробники не можуть конкурувати з бізнесменами з Китаю та Туреччини. Чому? Через вартість швейного виробу.


    Про це розповідає інженер зі стандартизації відділу державного нагляду ДП «Чернігівстандартметрологія» Віра Скакун.

    Не стандарт, а СанПиН

    Україна не має стандарту на шкільну форму. Але є санітарно-гігієнічні правила та норми вкладання хімічних волокон в матеріали для дитячого одягу та взуття СанПиН № 42-125-4390-87.

    У ньому прописані гігієнічні вимоги до дитячого одягу, а саме чітко нормовано вміст хімічних та натуральних волокон в залежності від розміру одягу дитини.

    Крім цього в Україні діє стандарт ДСТУ 4239:2003 "Матеріали та вироби текстильні шкіряні побутового призначення. Основні гігієнічні вимоги". Там регламентується допустимий рівень шкідливих речовин у матеріалах для одягу дорослих та дітей для запобігання проникнення на наші ринки продукції сумнівної якості.

    Стандарт відповідає вимогам європейських екологічних стандартів Eko-Tex Standart 100 в частині показників екологічної безпеки текстильних та шкіряних матеріалів.

    Є два ярлики?

    Як же купити форму, яка була б була якісною, а основне - зручною та комфортною для дитини?

    Перш за все при купівлі шкільного одягу батькам необхідно звернути увагу на маркування одягу, яке міститься на ярлику. А він повинен кріпитися до кожного швейного виробу.

    Саме ярлик інформує споживача про якісні та інші характеристики товару та містить реквізити підприємства-виробника. На ньому подана інформація про волокнистий склад матеріалу, з якого виготовлений одяг.

    Пам’ятайте, на виробі є додатковий ярлик у вигляді стрічки, який вшитий у шов виробу. Там нанесені символи по догляду за виробом. Таке маркування є гарантія того, що перед вами товар, виконаний добросовісним виробником.

    Не варто купувати шкільний одяг, якщо маркувальний ярлик закріплений булавкою або просто відсутній.

    Що головне?

    Необхідно звернути увагу на символи догляду. Наприклад, на позначку «прасування», де має стояти два кружечки. Якщо зазначений тільки один або взагалі заборонено прасувати і прати виріб, то відмовляйтеся від цього одягу.

    Значить, він синтетичний, а це не відповідає вимогам безпеки та гігієни: гігроскопічності, повітропроникності та питомого поверхневого електростатичного опору.

    Тканина, з якої шиється одяг для школяра (з 32 розміру), повинна, згідно з СанПиН № 42-125-4390-87, містити натуральні волокна (вовни, бавовни):

    - для блуз - не менше 30%;

    - для суконь - не менше 60%;

    - для костюмів - не менше 50%.

    При купівлі костюму перевірте підкладку. Вона повинна містити 50% віскози та 50% капрону. Якщо підкладка синтетична, то в такому одязі не комфортно, таке відчуття, що ти в поліетиленовому мішку.

    Звертаємо увагу

    Обираючи одяг для школяра , уважно розгляньте його, надівши на плечики. На виробі, в якому, наприклад, багато поліефіру (синтетичного матеріалу), утворюються катишки. Це -пілінг, який в подальшому при носінні буде утворюватися все більше і псуватиме зовнішній вигляд форми, а також і школяра.

    Отже, головні невідповідності, що виявляються в шкільній формі – це перевищення допустимої кількості хімічних волокон та слабка стійкість забарвленості до води та сухого тертя. Яку ж небезпеку вони несуть?

    Хімія та алергія

    Перевищення вмісту хімічних волокон небезпечне в першу чергу тим, що одяг втрачає гігієнічні властивості. Тобто діти втрачають комфортність при носінні та безпечність для здоров'я дитини.

    Одяг, що виготовлений із матеріалу зі значним вмістом хімічних волокон, може визвати дискомфорт та алергію. Школяр же у ньому має проводити 6 - 8 годин на день.

    Ще один важливий недолік – часто при виготовленні дешевих тканин використовуються неякісні барвники.

    Тобто фарба може легко переходить з одягу на шкіру дитини, а це - може викликати алергію. При пранні такий виріб швидко втрачає товарний вигляд, тобто "линяє".

    Отже, головна порада для батьків при виборі шкільної форми - не купуйте синтетику!

    Вибирайте шкільний одяг від вітчизняних виробників, про що інформує товарний ярлик на виробі.

    Портфель, рюкзак чи ранець?

    Із шкільною формою розібралися, а як правильно вибрати шкільний ранець?

    Коли йдете купувати ранець, рюкзак чи портфель, обов'язково візьміть із собою дитину. Вибираючи між ранцем, портфелем, рюкзаком і сумкою, найкраще зупинитись на ранці.

    На відміну від портфеля, шкільний ранець не шкодить хребту. Привчає його знаходитьсь у правильному положенні, при цьому має, як правило, більшу кількість необхідних кишень.

    Рюкзак також не кращий вибір для малюка, оскільки в нього м'яка спинка. Цей варіант більше підійде для старших школярів.

    А сумка на одній лямці - є серйозною причиною скривлення хребта.

    Ранець і вага школяра

    Ранець повинен не тільки мати тверду ортопедичну спинку, але й бути виконаний з якісних матеріалів. А по-друге, купувати його потрібно обов'язково з дитиною, тому що малюку його треба буде приміряти.

    Чи варто говорити про те, що ранець повинен йому подобатись. В іншому випадку небажання його носити може перенестись і на навчання в цілому.

    Для збереження правильної статури школяра дуже важливі розміри та вага ранця. Його ширина не повинна перевищувати ширину плечей дитини, а висота - 30 см.

    Вага разом із вмістом це - максимум 15 % від ваги школяра, а в молодших класах - 10 %.

    Лямки гарного ранця звичайно мають можливість регулювання. Це важливо, бо їх доведеться підтягувати або відпускати в залежності від одягу та росту дитини.

    При цьому ремені повинні бути відрегульовані так, щоб ранець знаходився строго на спині, а ніяк не нижче попереку.

    Сучасні якісні ранці обов'язково мають тверду, що добре прилягає до спини ортопедичну спинку, котра дозволяє оптимально розподіляти навантаження на хребет.

    З чого має бути ранець?

    Вибираючи матеріал, з якого виготовлений ранець, краще зупинити свій вибір на матеріалі з водонепроникної, міцної, наприклад, нейлонової тканини. Тоді йому не страшні будь-які дощі та снігопади. До того ж у випадку забруднення його можна буде без проблем випрати.

    Тому краще не купувати річ з клейонки чи шкірозамінника. Добре носяться ранці з синтетики, просоченої джинсової тканини та шкіри.

    Всі шви на виробі мають бути без пропусків стібків. Кінці швів повинні бути закріплені. Шви та окантовки ранця не повинні бути грубими та врізаться в тіло дитини, що може привести до травми.

    Обов'язково перевірте всі замки та блискавки, щоб вони легко закривались і відкривались.

    Як перевірити міцність фарби

    Що стосується кольору, то будьте обачливими. Деякі недобросовісні виробники використовують неякісну фарбу, в результаті ранець може линяти при першому дощику.

    Аби визначити стійкість забарвленості - проведіть з натиском по поверхні ранця вологою світлою ганчіркою. Сліду від фарби не повинно бути – це добре. Залишилися кольорові плями – краще не купувати цей ранець.

    На ременях ранця та на його кишенях зверху роблять світовідбивні смуги, завдяки яким дитина стає добре помітною на дорозі в темряві.

    Якісно виготовлений ранець має необхідну кількість кишень, кожна з яких виконує певну функцію. Так мають бути відділення для пеналу, зошитів, бутербродів, води тощо.

    Взуття із сертифікатом!

    При виборі взуття для школяра потрібно знати, що взуття дитяче в Україні підлягає обов'язковій сертифікації. Тому, купуючи, його вимагайте сертифікат відповідності. Це є гарантом того, що вибране взуття відповідає вимогам стандартів і має бути якісним та безпечним для здоров'я дитини.
    11:00 | 11.08.2011 р.
    Прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"
    Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 4305 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 2
    2 Вика  
    0
    Здесь Круто)*

    1 MaryTenderLOS  
    0
    Outside engage in tents and teepees round out the record of the top rated five favorites as these are intended produced to left exterior. If your child would like to have a pet but it is impossible to get one then you should definitely get them Biscuit My Lovin Pup. With today’s technology we can move up to other ways to keep babies entertained, while teaching them the alphabet and their numbers and more.

    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО