ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Ви зареєстровані на цьому сайті ???
Всього відповідей: 205
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Червень » 11 » Час полуниці: вареники і варення
    15.25.56
    Час полуниці: вареники і варення

                                  Час полуниці: вареники і варення                                                                        


    Корзини й корзинки, відра й ящики — полуниця заполонила ринки . І вже з самого ранку над торговими рядами чутно аромат дивовижної ягоди полуниці. Отже, смакуємо! 

    Вареники з полуницями
    Інгредієнти: 3 склянки пшеничного борошна, півсклянки води, 1 яйце, 4 склянки полуниць, півсклянки цукру.
    Спосіб приготування: тісто замішують, розкачують качалкою, ріжуть на шматочки по 2 – 3 см, кожен шматочок обкачують у борошні і розкатують на «варяниці», але не дуже тонко, щоб тісто втримало начинку.
    Полуниці промивають, перебирають, відривають плодоніжки, пересипають цукром і ставлять на 25 – 30 хвилин у холодне місце, потім відкидають на сито або друшляк і відціджують сік. До готових вареників подають відціджений полуничний сік або поливають сметаною.

    Варення
    Варення варять варять із суниць, полуниць, малини, вишень, абрикосів, слив, смородини, яблук та інших плодів. Щоб одержати добре варення, треба брати плоди і ягоди свіжі, стиглі, непошкоджені, середнього або великого розміру.
    * * *
    Рецепт універсальний

    Цукор беруть сухий або у вигляді міцного цукрового сиропу, який готують розчиненням цукру в гарячій воді; міцність сиропу для різних видів плодів та ягід коливається від 50 до 70 %. Щоб одержати сироп міцністю 50 %, треба на 1 кг цукру взяти 1 л гарячої води (5 гранчастих склянок), для сиропу міцністю 60 % — на 1 кг цукру 0,6 л води (3 склянки); для сиропу 70 % — на 1 кг цукру — 0,4 л води (2 склянки).
    Варення слід варити в невеликих тазах з міді, алюмінію, нержавіючої сталі або в емальованому посуді. В домашніх умовах варення можна зварити за один раз або в кілька прийомів.
    Варення буває кращої якості тоді, коли його варять поступово, в кілька прийомів по 5—10 хвилин з проміжками в 5—12 годин. У цьому разі ягоди й плоди добре просочуються сиропом і сироп буває красивого кольору.
    Варять варення так: підготовлені і нарізані фрукторізками плоди кладуть в таз, заливають гарячим цукровим сиропом і витримують 3—4 години для того, щоб сироп їх просочив. Таз, в якому містяться фрукти і сироп, ставлять на вогонь, доводять до кипіння і кип'ятять кілька хвилин. Потім варення знімають з вогню і залишають його для вистоювання. Якщо варення варять в емальованому тазу, то й вистоюють його в ньому; якщо ж в металевому, особливо в мідному, то для вистоювання його переливають в емальовану, фарфорову, фаянсову або глиняну посудину. Під час вистоювання цукор із сиропу проникає в плоди, що запобігає їх зморщуванню при дальшому варінні. Піну, яка утворюється при варінні на поверхні варення, треба збирати шумівкою.
    Кінець варіння можна встановити за такими ознаками: сироп, взятий з таза, після охолодження стікає з ложки великими краплями, плоди і ягоди не спливають; крапля охолодженого сиропу, нанесена на блюдце або ніготь, не розпливається, а опущена в склянку з холодною водою — падає на дно, не розчиняюись; термометр, опущений в кипляче варення, має показувати близько 106°. У добре звареному варенні сироп повинен бути густий і прозорий, а фрукти, добре насичені цукровим сиропом, не зморщені, не розварені і зберігати свою форму.
    Готове варення розливають в скляні банки, старанно вимиті й ошпарені гарячою кип'яченою водою і добре просушені. Зверху банки з варенням закривають так само, як і банки з повидлом.
    Зберігати варення слід в темному і сухому місці.

    ВАРЕННЯ З ПОЛУНИЦІ

    РЕЦЕПТ 1
    спосіб готування
    1 кг міцних, не перезрілих ягід, 2 кг цукру, 1 склянка води, 1 повна чайна ложка винної кислоти

    Полуницю перебрати, уважно видалити плодоніжки, промити, покласти в порцеляновий або емальований посуд, засипати цукром і витримати 1 ніч. На інший день влити воду й варити на сильному вогні, безупинно знімаючи піну. Перед зняттям з вогню додати винну кислоту й проварити ще 3 - 4 хвилини.

    Рецепт 2
    (на 2 літрових банки):
    1 кг полуниці
    2 кг цукру

    Полуницю промити в проточній воді кілька разів і помістити в друшляк, щоб стекла вода. Очистити від плодоніжок.
    Потім розмістити в емальованій мисці (не дуже великий) і засипати 1 кг цукру. Залишити до вечора, щоб пустила сік. Якщо полуниця все-таки сухувата, можна додати півстакана води.
    Увечері миску поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і кип'ятити 10 хвилин (періодично помішуючи деревяою ложкою). Залишити полуницю в мисці до ранку.
    Вранці знову довести до кипіння. У тепле варення всипати 1 кг цукру і знову залишити до вечора. Увечері прокип'ятити на мінімальному вогні до повного розчинення цукру і зняти.
    Через 30-60 хвилин розлити по стерильних банках (закатувати кришками не потрібно). Коли варення остигне - накрити папером і зав'язати.

    Рецепт 3

    Потрібно на 1кг полуниць – 1 кг цукру, ½ склянки води.
    Полуницю перебирають, миють, підсушують. Готують сироп, знявши його з вогню засипають в нього полуниці. Полуниці повинні повністью покритись сиропом. Варять їх на слабкому вогні до готовності.
    Якщо полуниці дуже соковиті, треба перед варінням засипати їх половиною кількості цукру, взятого для варіння, і залишити на 5-6 годин в прохолодному місці. Після чого в сік, що утворився засипати другу половину цукру, зварити сироп, без додавання води. Зварити варення на цьому сиропі.

    При варінні треба періодично знімати піну і помішувати, щоб варення не пристало до дна посудини, в якій воно вариться. Варити варення краще в алюмінієвій або в мідній глибокій посудині. Готовність варення визначається так: беруть краплину варення, капають її на блюдце і охолоджують, якщо крапля не розпливається – варення зварилося.
    Переглядів: 2498 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.5/2
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО