ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Червень » 29 » Як оподатковується подарована нерухомість?
    09.15.28
    Як оподатковується подарована нерухомість?

                                  Як оподатковується подарована нерухомість?

     

    З давніх-давен у житті людини податки займали певне місце. З часом їх види, форми та кількість змінювалися, проте, їх фіскальна сутність залишалася незмінною – це, передусім, забезпечення надходження коштів до бюджету. Сьогодні процес оподаткування охоплює майже всі сфери життя. Навіть дитина, купуючи пачку морозива, стає учасником цього процесу, оскільки ціна продукту включає в себе податок на додану вартість.

    Суб'єктами оподаткування в Україні є юридичні та фізичні особи, які зобов'язані згідно з чинним законодавством сплачувати відповідні податки або платежі. Фізичні особи при відчуженні ними нерухомого майна є платниками податків відповідно до Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» (далі – Закон).

    Так, стаття 11 Закону встановлює обов’язок фізичної особи сплатити податок з доходу, отриманого від продажу об’єкту нерухомого майна, за наявності певних умов та за відповідною ставкою.

    При цьому, не оподатковується дохід, отриманий платником податку від продажу житлового будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об’єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці) за наявності умов, які повинні існувати одночасно, а саме:
    1) житловий будинок, квартира або частина квартири, кімната, садовий будинок відчужується не частіше одного разу протягом звітного податкового року;
    2) якщо загальна площа такого будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку не перевищує 100 квадратних метрів.
    У разі, якщо площа такого об’єкта нерухомого майна перевищує 100 кв.м., то частина доходу, пропорційна сумі такого перевищення, підлягає оподаткування за ставкою в розмірі 1 відсотка від вартості такого об’єкта нерухомого майна.
    За ставкою у розмірі 5 % підлягає оподаткування дохід, отриманий від продажу:
    - протягом звітного податкового року більше, ніж одного із вказаних вище об’єктів нерухомості;
    - іншого об’єкта нерухомості, відмінного від вказаних вище (гараж, магазин, склад, земельна ділянка тощо);
    - об’єкта незавершеного будівництва.

    Дохід від продажу об'єкта нерухомого майна визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта нерухомого майна, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до законодавства.

    При обміні одного об'єкта нерухомості на інший (інші) кожна сторона договору міни сплачує 50 відсотків від суми податку, розрахованої з вартості відповідного об'єкта нерухомості, відчужуваного такою стороною, згідно з положеннями, які стосуються оподаткування доходу, отриманого від продажу такого майна.

    Сума податку самостійно сплачується сторонами (або однією стороною) договору через установи банків до його нотаріального посвідчення.

    При отриманні фізичною особою нерухомого майна у подарунок ставка податку, що підлягає сплаті, залежить від наявності родинних відносин між дарувателем та обдаровуваним, а також від того, чи має даруватель статус резидента.
    Так, за нульовою ставкою оподатковується дохід, одержаний за договором дарування об’єкта нерухомості, в якому обдаровуваний є членом сім’ї дарувателя першого ступеня споріднення (у розумінні цього Закону). Такими членами сім’ї можуть бути батьки, батьки чоловіка або дружини, чоловік або дружина, рідні діти, а також діти дружини або чоловіка, у тому числі усиновлені ними діти.
    За ставкою у розмірі 5% оподатковується дохід, одержаний за договором дарування об’єкта нерухомості, в якому обдаровуваний є членом сім’ї дарувателя інших ступенів споріднення: брати, сестри, в тому числі дружини або чоловіка, баба або дід, в тому числі дружини або чоловіка онуки, в тому числі дружини або чоловіка, інші утриманці дарувателя або його опікуни, визнані такими згідно із законом.

    За ставкою у розмірі 15% оподатковується дохід, одержаний за договором дарування об’єкта нерухомості, в якому даруватель є нерезидентом.

    При укладенні договору дарування податок не сплачується. Він підлягає сплаті до першого квітня року, наступного за роком, у якому нерухомість була одержана в дар. Дохід, отриманий у вигляді такого подарунку, обов’язково повинен бути відображений в річній податковій декларації, що подається до податкового органу в той же термін, що і сплачується податок.

    Як оподатковується подарована нерухомість?
    Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 2945 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 1.5/2
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО