ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Ви зареєстровані на цьому сайті ???
Всього відповідей: 205
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Вересень » 1 » Консервуємо перець Консервуємо томати
    09.29.17
    Консервуємо перець Консервуємо томати

    Консервуємо перець  Консервуємо томати

     
    Томати консервовані без шкірки

    Щільні не перестиглі томати розсортувати по величині та ступеня дозрівання, очистити від плодоніжок, промити в друшляку, а потім відразу занурити в холодну воду. Шкірка відстане і її легко буде зняти ножем. Очищені томати щільно викласти в підготовлені банки і залити кип’ячим томатним соком або протертою масою, додавши на 1 л рідини 20 г солі. Наповнені банки накрити кришками, поставити в нагріту до 40оС воду і стерилізувати: півлітрові – 20, літрові – 35 хвилин. Потім зразу закатати і перевернути до гори дном.

    Сік, пюре, паста із томатів

    Томати нарізати і поставити в каструлю на вогонь. Нагріваючись, вони виділять сік і осядуть. Додати нову порцію томатів, потім ще, поки каструля не наповниться доверху. Коли маса закипить, сік розлити в банки і прогріти: півлітрові – 8-10 хвилин, літрові – 10-12 і трьохлітрові – 15 хвилин. Пюре і пасту готують із томатної маси, що залишилася в каструлі. Для цього її уварюють в 2-2,5 разів для пюре і в 5-7 разів для пасти. Стерилізують 30-40 хвилин. Томатне пюре і пасту можна зберігати і без стерилізації. Для цього необхідно взяти 3 ст. ложки солі на 1 літр готової маси, прокип’ятити і розлити в банки, залити гарячою рослинною олією, накрити папером і щільно зав’язати.

    Томати мариновані

    Стиглі рівненькі і гладенькі томати залити маринадом. Стерилізувати 7-12 хвилин.

    На літрову банку: 500 г томатів;

    Для маринаду: 0,4 л води, 15 г солі, 35 г цукру, по 2 горошини гіркого і духмяного перцю, 2 гвоздички, 1 лавровий лист, 0,3 стручки червоного перцю, 40 г оцту.

    Перець салатний маринований

    Стручки відсортувати, промити, вирізати плодоніжки і насіння, потримати 5 хвилин в кип’ятку, обсушити, гарячими скласти в підготовлені банки і залити кип’ячим маринадом (рівень рідини повинен бути нижче країв банки на 3 см). Додати прожарену і охолоджену до 70оС рослинну олію, лавровий лист, духмяний перець. Банку накрити кришкою і стерилізувати: півлітрову – 30, літрову – 40 хвилин, потім відразу закатати і поставити догори дном для охолодження. Маринований перець використовують в якості закуски або гарніру до м’ясних страв.

    На літрову банку: 700 г перцю, 150г води, 20 г оцту, 0,5 ч. ложки солі, 2-3 горошини духмяного перцю, 1 ст. ложка рослинної олії, лавровий лист.

    Перець салатний в томатному соку

    Солодкий м’ясистий перець без пошкоджень, промити, вирізати насіння, для розм’якшення потримати в кип’ятку 5 хвилин, обсушити, гарячим викласти в банку і залити кип’ячим томатним соком. Для його приготування з томатів за допомогою соковижималки або м’ясорубки отримати сік, влити його в емальований посуд, посолити (на 1 кг томатів додати 10-20 г солі) і прокип’ятити 15 хвилин поки піна повністю не зникне. Можна ще додати часник, лавровий лист, селеру, кріп. Банки з перцем в томаті накрити підготовленими кришками і стерилізувати: півлітрові – 30, літрові - 40 хвилин. Потім відразу закатати і поставити до гори дном для охолодження. Взимку перець використовується для фарширування, а сік – для соусів, борщів, поливок.

    Перець консервований

    Стручки солодкого перцю очистити від плодоніжок і насіння, промити холодною водою, занурити на 3 хвилини в кип’ячу підсолену воду (на 4 літра води 1 ст. ложка солі і трохи питної соди), після чого поставити під холодну проточну воду. Охолоджений перець скласти в банки, залити холодним розсолом (20 г солі на 1 л води), стерилізувати в воді близько години і відразу закатати. Взимку можна використовувати для фарширування.

    Ікра із перцю
    М’ясисті стручки солодкого перцю промити, запекти в духовці або обсмажити на олії до м’якого стану; гарячими очистити від шкірки і насіння. Для видалення шматочків підсмаленої шкірки і насіння промити в невеличкій кількості кип’яченій підсоленій воді, а потім пропустити через м’ясорубку з грубими отворами або подрібнити ножем. Моркву і білі коріння (петрушка, пастернак) замочити на декілька хвилин в холодній воді, очистити, нарізати і стушкувати на рослинній олії до напівготовності. Цибулю очистити, нарізати і підсмажити в маслі до золотистого кольору. Кріп промити, дрібно нарізати. Стиглі томати промити, натерти на грубій терці, покласти у емальовану низьку каструлю і уварювати до половини об’єму. Потім додати перець, тушковану з маслом моркву, обсмажену цибулю, зелень, оцет, червоний гіркий і духмяний перець, сіль і тушкувати все разом, помішуючи, 10 хвилин. Отриману масу ще гарячою викрасти в прогріті банки, накрити прокип’яченими бляшаними кришками, поставити в підігріту до 70оС воду і стерилізувати: півлітрові – 30, літрові – 40 хвилин. Після цього банки закатати і перевернути до гори дном для охолодження.

    2,5 кг перцю, 150 г моркви, по 1 кореню петрушки і пастернаку, 200 г рослинної олії, 250 г ріпчастої цибулі, 2 ст. ложки оцту, 200 г томатів, кріп, по 1 ч. ложці червоного гіркого і духмяного перцю, сіль.

    Джерело: Огородник
    Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 3802 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО