ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Ви зареєстровані на цьому сайті ???
Всього відповідей: 205
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2011 » Лютий » 5 » Лікарі б'ють тривогу Голі животи підірвали здоров'я нації
    14.03.06
    Лікарі б'ють тривогу Голі животи підірвали здоров'я нації
     

                        

                      Лікарі б'ють тривогу     

             Голі животи підірвали здоров'я нації  

     


       Зараз  холоди   і лікарі б'ють тривогу: джинси, які тримаються на стегнах, легка кофтинка і куртка, що трохи прикриває талію, - це норма для країн з теплим кліматом. А нашим дівчаткам такий одяг загрожує хворими нирками і безпліддям!

    Вже зараз фахівці говорять, що подібна мода відчутно вдарить по демографії.
    Ця мода, що існує у нас більше семи років, почала приносити свої плоди. Запалення яєчників, проблеми з нирками і знижена здібність до зачаття - це тільки верхівка айсберга під назвою мода на занижену талію.

      В лікарні звертаються дівчатка, вік яких всього 11-12 років. А ось проблеми у них вже цілком недитячі. Лікарі б'ють тривогу. Наше молоде покоління під загрозою, а значить, поява майбутнього потомства у них вже вельми примарна. Немає нічого жахливішого для молодої жінки, ніж неможливість народити здорового і міцного малюка. І що найсумніше, коротка курточка і низькі джинси взимку позначаться тільки через пару-трійку років, коли дівча подорослішає і порозумнішає і для когось, можливо, буде вже пізно. Молоді красиві дівчата, які оголяли талії, щоб привернути увагу молодих людей, не зможуть народити цим молодим людям малюка. Невже вибір між модою і здоров'ям, буде на користь моди? 

    Довідка
    За словами підліткового лікарів-педіатрів, за останні п'ять років загальна захворюваність дівчат виросла майже на 16%. При цьому у дівчат 15-17 років показники захворюваності на 10-15% вищі, ніж у хлопців. Захворювання сечостатевої системи у дівчат займають друге місце, поступаючись лише захворюванням органів дихання. Залишається високим рівень гінекологічної захворюваності. Кількість запальних захворювань жіночих статевих органів у дівчаток 15-17 років у 2006 р. склала вже 38 випадків на 1000 чоловік.

    Як затверджують педіатри, такий одяг не для наших дівчаток. Поясниця завжди повинна бути в теплі! Можуть виникнути просто жорстокі запалення, а потім, як наслідок, спайки, і результат - безпліддя. Але наші дівчатка не думають про це, вони хочуть сподобатися хлопчикам, а що буде через декілька років, нікого не цікавить. У нас так можна одягатися тільки коли жара плюс двадцять, а не коли проливні дощі йдуть підряд кілька днів.

    - Коли я бачу цих дівчаток в коротких курточках, коли мороз мінус десять-двадцять, а вони руки піднімають, і вся спина гола, я думаю: рідна, як же ти народжувати будеш? Це зовсім не діло - так одягатися! Ця мода нам не підходить - вона нам тільки шкодить! - пояснює лікар-педіатр Олена Голенецька.

    Можуть постраждати нирки
    На думку врача-дерматовенеролога Галини Іванівни Юрьєвої, якщо молода дівчина впродовж всієї зими виблискує своїм відкритим животом і поясницею, результат не примусить себе довго чекати. Нирки дівчинки поступово відчують охолоджування, через якийсь час клубочки судин нирок почнуть спазмуватися. Внаслідок чого накопичуватимуться токсини і шлаки, які отруюють організм і можуть привести до розвитку нефриту (запалення тканин нирки). А якщо ця дівчина захоче завагітніти? Під час вагітності нирки переносять подвійне навантаження, а якщо вони ослаблені і були колись застуджені, то вони не впораються і може трапитися викидень на будь-якому терміні, а можливо - дитина народиться з патологіями.

    Сибіряк той, хто тепло одягається!
    Наталія Сергіївна Староверова, сімейний лікар, вважає, що мода ця зашкоджує тим, що дівчата наші замерзають. Ми живемо не в Бразилії і наш регіон по-справжньому зимовий. Не дарма є така приказка: "Сибіряк не той, хто не мерзне, а той, хто тепло одягається". Дівча взимку не завжди надягає навіть капронові колготки, вони ж ходять просто в джинсах скрізь - і в школу, і гуляти, і на зупинках в очікуванні транспорту простоюють.

    Промерзає в цьому випадку якраз все, що нижче за талію. Красуні частіше простигають, їх імунітет знижується, але цим все не закінчується, а далі у дівчаток виникають проблеми з репродуктивною функцією, які можуть навіть привести до безпліддя. Вік 11-17 років найвідчутніший по частині різних захворювань і в цей життєвий проміжок потрібно особливо берегтися. Можна заробити собі таке, що потім доведеться все життя на пігулках жити.

    Прощай, занижена талія!
    Якщо минулого року в модних тенденціях боязко почали з'являтися спідниці і штани із завищеною талією, то 2007 рік однозначно заявив: занижена талія не актуальна! Тепер штанина звужується донизу, а не просто впритул облягає ногу по всій довжині. Джинси, довжина яких доходить до гомілки, безумовно стануть річчю, якою обов'язково повинні поповнитися гардероби модниць цього року. Курточки, які не дістають до талії, як і раніше в моді. Але з-під такої курточки повинна виглядати сорочка, яка спуститься нижче за стегна, або це буде туніка, яка легко може бути завдовжки по коліно. Хоча наймоднішою річчю цього сезону вважаються пріталені пальта, завдовжки по коліно або трохи вище.

    Що можуть зробити батьки
    Не прагніть примусити свою дочку поміняти улюблені речі на щось адекватніше погоді. Це може стати причиною серйозного конфлікту. Покажіть, що в журналах є й інші напрями і допоможіть у виборі потрібної моделі одягу. Такий підхід може обійтися вам в копієчку, оскільки дитина захоче змінити відразу весь гардероб, але, якщо є можливість це здійснити, ви легко зможете переконати купити щось тепліше.

    Не намагайтеся залякати дитину хворобами, які можуть звалитися на неї, якщо вона продовжуватиме ходити роздягненою.
    Авторитетне слово може сказати лікар. Сходіть з своєю дочкою до терапевта або гінеколога просто на бесіду. Чужих людей ми самі частіше слухаємо, чим рідних, а тут буде фахівець, який приведе живі приклади і пояснить всі негативні сторони.

    На крайній випадок поговоріть з класним керівником або директором школи, куди ходить ваша донька. Учбовий заклад, особливо якщо це ліцей, може заборонити учням ходити в джинсах в школу і носити коротенькі кофтини і спіднички. Школа має право зажадати дотримуватися дисципліну в одязі. Принаймні на навчання донька одягатиметься більш менш тепло.

    Що говорять самі дівчатка
    Учениці 10-го класу Ольга і Даша ніколи не надягали короткі куртки взимку, а, навпаки, завжди прагнули на зиму вибрати пуховик або куртку довше. "Навіщо одягатися легко? Адже холодно ж, так і застудитися можна, а потім дітей не буде. Це раніше ми маленькі чинили опір, коли нас батьки одягали потепліше. Носили, звичайно, але були незадоволені дуже. А зараз і самі розуміємо, що це просто безглуздо - студитися за власним бажанням. Та і хворіти зовсім не хочеться!" - діляться своєю думкою Даша і Ольга.

    Саша - учениця тієї ж школи, завзята модниця. Вона завжди одягнена дуже елегантно. Взимку, природно, вона завжди в модній курточці від Дженніфер Лопез і, звичайно, вузькі занижені джинси із стразами, а з джинсів виглядають стрінги метеликом. Таку красу Саша показує і в автобусі, і на вулиці, а ходить вона в такій курточці всю зиму, адже вона на хутрі і з красивим капюшоном, тільки ось, завдовжки курточка ледве-ледве дістає до талії. За словами подруг, Олександра часто не ходить в школу, у неї постійне звільнення від фізкультури, і хворіє вона теж постійно. Як запевняє сама Саша, - "я готова піти на будь-які жертви, а тим більше які мені подобаються. Ніколи не погладшаю і завжди літатиму в джинсах з низькою талією, тому що в них я виглядаю надзвичайно стрункою. А хвороби... У кого ж їх немає!"


    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1999 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО