ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Ви зареєстровані на цьому сайті ???
Всього відповідей: 205
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Липень » 24 » Магазинне морозиво шкідливе для здоров'я!
    10.39.05
    Магазинне морозиво шкідливе для здоров'я!

                             Магазинне морозиво шкідливе для здоров'я!

                                Готуємо вдома: морозиво   

     
    Як повідомляє Народний оглядач, морозиво з магазинів шкідливе для здоров’я. Тому що замість молока, масла і цукру, морозиво виготовляють із кокосової та пальмової олій та десятків різновидів ароматизаторів, стабілізаторів, емульгаторів і барвників. Тож фахівці радять робити його вдома самим. 

    Їсти можна тільки домашнє морозиво!

    Молоко, масло та цукор – цих продуктів ще донедавна було цілком достатньо, щоб приготувати смачне, якісне та натуральне морозиво.

    Нині ж, як відзначають експерти, морозива на основі натуральної молочної сировини майже немає. Натомість у його складі можна знайти пальмову та кокосову олії, маргарини, десятки різноманітних ароматизаторів, емульгаторів, стабілізаторів і барвників.

    Головною причиною зникнення справжнього морозива є погоня його виробників за надприбутками, коли морозиво з води, рослинних жирів і харчових добавок продають за ціною натурального. Але наші закони це дозволяють.

    У справжньому морозиві багато вітамінів і корисних елементів
    – Тобто якщо воно виготовлене з натурального молока, – розповідає головний дієтолог Черкаської області Галина Полинько. – Тільки тоді морозиво зберігає майже весь набір поживних речовин, які є в молоці, та ідеально збалансований склад жирів, білків і вуглеводів. Одна-дві порції такого морозива – це повноцінний перекус, який можна робити хоч і щодня, якщо немає великих проблем із зайвою вагою.

    Можна його давати й дітям, особливо тим, котрі не люблять пити молоко. Звичайно, потроху, щоб не застудилися. Але все це стосується тільки справжнього морозива з натуральних компонентів та якомога меншою кількістю різних добавок.

    Інакше морозиво з дуже корисного перетвориться в дуже шкідливий продукт. Рослинні жири ніякої користі нашому організму не приносять, а тільки «осідають на боках». Якщо ж молоко замінюють водою, то ще не відомо, якої якості ця вода.

    До речі, розпізнати, наскільки багато в морозиві води, дуже легко: коли воно тане, то піна, утворена за допомогою стабілізаторів, дуже легко відокремлюється від мутної, неприємної на смак рідини. Якщо ж морозиво з молока, то після танення воно перетворюється в однорідну білу масу.

    П’ять видів вітчизняного морозива продегустували споживачі та перевірили працівники хімічної лабораторії в популярній програмі «Знак якості». Це «Ласунка», «Три ведмеді», «Геркулес», «Ажур» і «Ласка». Найвищого балу за органолептичними показниками не отримав жоден вид морозива.

    Результати досліджень у хімічній лабораторії показали, що всі зразки морозива містять рослинні жири, але тільки виробники «Ласки» повідомили споживачам про це у маркуванні. У морозиві ж «Три ведмеді» лаборанти виявили бактерії групи кишкової палички, тому це морозиво взагалі виключили з рейтингу якості.

    Як повідомила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, все магазинне морозиво шкідливе. Вона закликала українців самим виробляти морозиво зі сметани, молока, масла і свіжих ягід та фруктів

    Готуємо вдома: морозиво

    Старовинне морозиво
    Візьміть хороших свіжих вершків і покладіть у них малинового, суничного або полуничного варення,— тобто того, яке вам більше до смаку, так, щоб на чайну чашку вершків припадало по столовій ложці варення; змішайте гарненьке і виставте на мороз — ось і все. Можна заморожувати у спеціальних формочках. А потім розкладайте в вазочки і подавайте.

    Домашнє вершкове морозиво
    210 мл вершків (33%), 3 яєчні жовтки, 210 мл молока, 160-170 г цукру, 1-2 чайні ложки ванільного цукру.

    Молоко довести до кипіння, зняти пінку й остудити до температури тіла.

    До жовтків додати цукор та ванільний цукор і збити до однорідної маси. Не припиняючи збивання, влити тонкою цівкою молоко.

    Молочно-яєчну суміш поставити на повільний вогонь і нагрівати, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, поки суміш не загустіє. Готовий крем остудити й поставити в холодильник. В охолоджений крем додати збиті вершки й перемішати. Перекласти суміш у пластиковий контейнер, накрити кришкою або харчовою плівкою й поставити в морозилку на 2-3 години (за годину встановити в морозилці посилений режим заморожування).

    Через 2-3 години вийняти морозиво з морозилки, перекласти у велику миску й швидко збити міксером або розтерти виделкою (бажано заздалегідь остудити миску, вінчик чи виделку). Збиту масу перекласти в контейнер, накрити кришкою й поставити в морозилку ще на 3 години.

    Через 3 години масу можна ще раз збити (це допомагає розбити кристалики льоду й робить структуру морозива одноріднішою), перекласти в ємність для заморожування й поставити в морозилку ще на 3 години або до повного заморожування. Перед подачею бажано вийняти морозиво з морозилки і покласти на 20 хвилин у холодильник.

    Розкласти морозиво у креманки і посипати тертим шоколадом, горіхами чи розкришеним печивом.

    Морозиво зі згущеним молоком
    Є ще простіший спосіб готування домашнього морозива.

    Знадобиться 600-800 мл вершків (33%) і 350-400 г згущеного молока.

    Вершки збити, не припиняючи збивання, влити згущене молоко (чим його більше, тим солодше морозиво). Масу перекласти в контейнер, накрити кришкою й заморозити таким же способом, що описаний в попередньому рецепті.

    Смачного!
    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 2150 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 3.0/2
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО