ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Ви зареєстровані на цьому сайті ???
Всього відповідей: 205
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Травень » 29 » Одинока мати має право…
    19.29.28
    Одинока мати має право…

                                              Одинока мати має право…   


    Приводом для надання  цього  матеріалу   став дзвінок до редакції. Одинока мати,  цікавилася, на які виплати і в якому розмірі вона має право, а також шукала відповіді ще на ряд запитань.

    — Отож, на яку допомогу від держави має право одинока мати?... 

    — Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» одинока мати має право на допомогу при народженні дитини; по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку; на дитину одинокій матері.

    Допомога при народженні дитини надається в розмірі 12240 грн. на першу, 25000 грн. — на другу, 50000 грн. — на третю і наступну дитину. Виплата допомоги здійснюється одноразово при народженні першої дитини в сумі 4800 грн., другої дитини – 4840 грн., третьої та наступної дитини — 5000 грн. Решта на першу дитину виплачується протягом наступних 12 місяців по 620 грн. щомісячно, на другу дитину — 24 місяців (по 840 грн.), на третю і наступну дитину — 36 місяців (по 1250 грн.).

    Статтею 15 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» встановлено, що допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається в розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 1 квітня 2010 року — 884 грн.) та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 130 гривень. Ця допомога виплачується щомісяця з дня призначення до досягнення дитиною вказаного віку.

    Допомога на дітей одиноким матерям, одиноким усиновителям (вдовам, вдівцям), матері (батьку) в разі смерті одного з них, шлюб між якими було розірвано до дня смерті, котрі мають дітей віком до 18 років (учнів — до 23-х), надається в розмірі, що дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку (з 1 квітня 2010 року: для дітей віком до 6 років — 383,5 грн., від 6 до 18 — 458,5 грн., від 18 до 23 — 442 грн.) і середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку (з 1 квітня 2010 року: для дітей віком до 6 років — 230,1 грн., від 6 до 18 — 275,1 грн., від 18 до 23 — 265,2 грн.).

    Виплата зазначених допомог у розмірі, що перевищує мінімальний, здійснюється протягом шести календарних місяців. Якщо особа, якій призначена допомога, після закінчення зазначеного строку не підтвердила право на призначення її в розмірі, що перевищує мінімальний, то допомога виплачується в мінімальному розмірі.

    — Які умови призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям?

    — Відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» розмір соціальної допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом. Але він не може бути більшим ніж 75 відсотків прожиткового мінімуму для сім’ї.

    Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям може бути призначена, якщо середньомісячний дохід сім’ї, який вираховується за попередніх шість місяців перед зверненням за допомогою, менший від 501,71 грн. (182,21 грн. — для матері + 319,50 грн. — для дитини, яка утримується одинокою матір’ю (266,25 Х 20%).

    Середньомісячний сукупний дохід сім’ї визначається згідно з методикою обчислення сукупного доходу її для всіх видів соціальної допомоги, що затверджується Мінпраці, Мінекономіки, Мінфіном, Держкомстатом, Держкомсім’ямолоддю. Розмір соціальної допомоги визначається з урахуванням рівня забезпечення прожиткового мінімуму.

    Для кожної дитини, яка входить до складу малозабезпеченої сім’ї, рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 10 відсотків, а для кожної дитини, яка утримується матір’ю (батьком, усиновителем), що не перебуває в шлюбі, і запис про батька (матір) цієї дитини в книзі реєстрації народжень провадиться в установленому порядку за вказівкою матері (батька), та для кожної дитини, в якої один або обоє батьків є інвалідами І чи II групи, — на 20 відсотків.

    Треба звернути увагу на те, що розміри призначених у 2010 році державних допомог змінюються поквартально відповідно до Закону «Про державний бюджет України на 2010 рік». Відповідний перерахунок проводять органи праці та соціального захисту населення без звернень громадян.

    — Які документи необхідно подати для призначення допомоги?

    — Для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям уповноважений представник сім’ї подає органу праці та соціального захисту населення заяву, документ, що посвідчує особу уповноваженого представника сім’ї, довідку про склад сім’ї, декларацію про доходи та майно (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї), довідку про наявність і розмір земельної частки (паю). Форми заяви, довідки про склад сім’ї, декларації про доходи та майно затверджуються Мінпраці.


    Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1477 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО