ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Травень » 29 » Рятуємо ламкі нігті
    01.05.18
    Рятуємо ламкі нігті

                                      Рятуємо ламкі нігті

    Взагалі треба знати, що якщо нігті стають ламкими, то це — своєрідний сигнал тривоги. Про це  застерігає столичний лікар-дерматолог Ганна ПИЛИПЧУК і дає ряд цінних порад. 

    Нігті — не окремий орган, а лише видозміна шкіри. Тому вони так само чутливо реагують на будь-які зовнішні впливи та внутрішні негаразди організму. Наприклад, ламкість нігтів може супроводжувати таке захворювання, як залізодефіцитна анемія. А може свідчити про порушення периферійного кровообігу. Якщо маєте серцеві недуги чи просто ослаблення серцевого м’яза, якщо у вас постійно холодні руки, зрозуміло, що нігті недоотримують необхідного живлення і будуть слабкими.

    Крихкість нігтів може бути ознакою різноманітних хвороб печінки, недостатності вітамінів і особливо мікроелементів — таких як селен і літій.

    Нівечить нігті і грибкова інфекція. Деякі гриби виділяють ферменти, що порушують зв’язок між тканиною нігтьового ложа і нігтьовою пластинкою, внаслідок чого нігті «мертвіють», їм бракує живлення, вони стають крихкими й деформуються.

    Окрема тема — використання лаків, вплив на нігті мийних засобів, ацетону, інших хімічних агентів. Вони можуть спричиняти алергію, що позначається не лише на шкірі, а й на нігтях.
    До того ж за виглядом нігтів можна визначити, які саме проблеми виникли в організмі.
    Якщо нігті тріскаються поперечними лініями — це наслідок їх травмування постійними манікюрними процедурами. Тертя, чищення спричиняють глибокі борозни і порушення верхніх ділянок нігтів.
    Крихкість нігтів також може бути спричинена професійним контактом з лужними розчинами чи використанням неякісних лаків та ацетону.

    Оніхолізис — захворювання, яке супроводжується відділенням нігтя від м’яких тканин пальця. Воно може виникати внаслідок контакту нігтя з алергенами, приміром, за надмірного використання лаків, що містять фенол. Виникає запалення нігтьового ложа, яке і спричиняє відшарування нігтя.
    Лейконіхія — поява білуватих плям на нігтьових пластинках — свідчення неповноцінної кератинізації або наявності повітряних порожнин у них. Причиною може бути порушення функції печінки, хронічна інтоксикація організму, хоча етіологія цього явища досі залишається нез’ясованою.

    Багатьох цих проблем можна уникнути, правильно доглядаючи за нігтями.
    Частіше і коротше підстригайте нігті. У разі виникнення проблем хоч тимчасово відмовтеся від лаку, використання хімічних речовин, прання без рукавичок. Уведіть до раціону якомога більше кальцію, метіоніну (м’який сир), каротиноїдів (морква, гарбузи, зернові культури, особливо корисні пророщені зерна), вітаміну Е (різноманітні олії). Надзвичайно корисні для нігтьової тканини зелень петрушки, обліпихова олія, сік ягід обліпихи, ядра волоських горіхів. У разі залізодефіцитної анемії слід проконсультуватися з лікарем щодо вживання препаратів заліза.
    Для профілактики різних порушень раджу перед нанесенням лаків втирати в нігтьовий валик суміші ефірних олій, наприклад 2—3 краплі розмаринової, 3—4 — олії пачулі, 3—4 — ромашкової. Або по 2—3 краплі олії чебрецю та лаванди.

    Слід також втирати обліпихову олію в нігтьові пластинки. Можна робити сирні аплікації на них. Корисні ванночки з морською сіллю (10—15 хв) або ж ванночки з подорожником, ромашкою, чередою, листям обліпихи.
    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1309 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 3.0/2
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО