ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Квітень » 25 » Сухофрукти: і смакують, і лікують!
    13.31.14
    Сухофрукти: і смакують, і лікують!

                                                       Сухофрукти: і смакують, і лікують!

       

     Прийшла  весна.   Як харчуватися, щоб не зашкодити організму? Вихід є -- сухофрукти!  , сухофрукти о цій порі дуже збагатять ваш організм мікроелементами. 

    Тож якщо вам хочеться чого-небудь смачного, легкого і корисного, то саме сухофрукти підійдуть найбліьше. Вони не лише смакуватимуть, а й позбавлять ваше тіло багатьох проблем, накопичених за зиму.

    Чому цінні сухофрукти? Тому що вони містять унікальний набір легкозасвоюваних мінеральних речовин і вітамінів, в них немає непотрібних організмові жирів. Крім того, замість цукру у сухофруктах -- фруктоза і глюкоза – корисні вуглеводи.

    Тож якщо ви введете сухофрукти до свого щоденного раціону, то зробите серйозний крок до зміцнення свого здоров'я. Наприклад, з'ївши за день не більше десятка плодів сушеного чорносливу і скромну порцію родзинок, можна забезпечити організм усім необхідним. У 100 г сухофруктів міститься в середньому 250-270 ккал і від 1 до 5 г білка.

    Сухофрукти, до речі, відновлюють біологічний баланс в організмі, нормалізують обмін речовин. Деякі продукти і, перш за все, чорнослив, мають вражаючу здатність поглинати їх, нейтралізуючи їхню руйнівну силу. У плодах сливи міститься велика кількість каротину і пектину. Каротин, що перетворюється в організмі у вітамін А, бореться з вірусами, бактеріями, нормалізує зір.

    Пектинові речовини покращують роботу кишечника, знешкоджують отруйні сполуки, що потрапляють або утворюються в ньому, сприяють виведенню з організму холестерину. Якщо починати щоденний сніданок із декількох сушених слив, то можна налагодити роботу кишковника без будь-яких послаблюючих. Для цього необхідно з вечора замочити декілька сушених слив у склянці холодної води, а вранці натщесерце спочатку випити чорносливовий настій, а потім з'їсти розмочені сливи.

    Найкращі природні ліки для сердечників – це сушені абрикоси або курага. Вони містять рекордну кількість калію, необхідного для нормальної роботи серця. Тому курага – це й їжа, і ліки для людей, які перенесли інфаркт міокарду, страждають від порушень сердечного ритму, стенокардії, недостатності кровообігу, набряків. Курагу потрібно їсти тим, хто приймає сечогінні засоби, що вимивають калій.

    Курага, як і чорнослив, регулює роботу шлунково-кишкового тракту, очищує кишковник і сприяє його активності. Високий вміст заліза робить сухі абрикоси незамінним продуктом для хворих анемією і для вагітних. Окрім калію і заліза, в куразі містяться фосфор, кальцій, магній, а також рідкісні мікроелементи — титан, молібден, ванадій, нікель.

    Дуже корисний сушений виноград – родзинки. Завдяки вмісту великої кількості калію і магнію, він не лише зміцнює серцево-судинну систему, але й нормалізує діяльність нервової системи. Ще стародавні медики стверджували, що споживання родзинок сприяє «зменшенню гніву» і їх корисно включати в меню нервових людей і людей, які легко збуджуються.

    Сучасні дослідження показують, що родзинки дійсно захищають нервові клітини від виснаження і здатні активізувати роботу пам'яті. У сушеному винограді міститься велика кількість рідкого мікроелементу – бору, що перешкоджає розвитку остеопорозу. Темні сорти родзинок сприяють очищенню стінок кровоносних судин від атеросклерозних бляшок. У родзинках також є марганець, необхідний щитовидній залозі для її нормального функціонування.

    Не менш активний за лікувальним впливом і інжир. Він корисний при захворюваннях серцево-судинної системи, особливо при аритмії, має легкий сечогінний ефект, здійснює протизапальний, потогінний і м'який послаблювальний вплив. На думку вчених, інжир здатний протидіяти новоутворенням.

    Фініки – це королівський дарунок природи. Вони містять усі вітаміни, окрім Є і біотину, але особливо багато в них вітаміну В5, який підвищує життєвий тонус. У сушених фініках містяться калій, натрій, кальцій, магній, фосфор, залізо, мідь, сірка, марганець, а також 23 види різних амінокислот, яких немає в інших сухофруктах. Фініки мають легкий жарознижуючий ефект. Слід пам'ятати, що фініки – чемпіони не лише за кількістю вітамінів, але й за калорійністю.

    Сушені яблука та груші були відомі ще на Русі. За своїми цілющими властивостями вони ніскільки не поступаються фінікам, інжиру, куразі. Але що особливо важливо, вони містять необхідний для роботи мозку бор, якого мало в інших сухофруктах. Сушена груша виводить з організму важкі метали і токсини.

    Звичайно ж, можна лікуватися якимсь одним сухофруктом, але краще щодня, наприклад на полудень, готувати суміш сухофруктів – по 30-40 г кожного. Ви помітите, що вже за два тижні у вас покращає колір обличчя, а нігті та волосся стануть помітно міцнішими. Проте, починаючи лікування сухофруктами, намагайтеся стежити за своїм організмом. Інколи надмірне вживання, наприклад інжиру та фініків, може спровокувати головний біль.

    Обережності треба дотримуватися і тим, у кого є зайва вага: при всіх своїх перевагах сухофрукти – досить калорійний продукт. Але якщо їх їсти невеликими порціями і при цьому запивати водою у достатній кількості, ви не лише не потовстішаєте, а навпаки, схуднете. Адже практично всі сухофрукти мають ще одну унікальну властивість: вони діють як адсорбенти, тобто спочатку вбирають усі токсини, потім під дією води розбухають і, здійснюючи м'який послаблювальний ефект, виводять шлаки з організму. Крім того, глюкоза, що міститься в сухофруктах, забезпечить вас зарядом бадьорості та енергії.

    Дієта на основі сухофруктів і горіхів

    Розрахована така дієта на період від 2 до 5 днів, залежно від вашого бажання. Щодня заздалегідь слід приготувати 5 різновидів сухофруктів і горіхів у обсязі по 100 г кожного продукту. Найбільш оптимальний варіант – 4 види сухофруктів і 1 вид горіхів (наприклад: курага, чорнослив, родзинки, інжир і арахіс), горіхи не мають бути смаженими. Пити протягом дня можна все, не використовуючи при цьому цукор і молоко.

    Щодня з ранку розділяємо набір продуктів на 10-15 однакових порцій, які й з'їдатимемо щогодини, при цьому ретельно пережовуючи. Ті, хто вже випробував таку систему харчування на собі, запевняють, що дієта переноситься дуже легко, оскільки містить 5 різних продуктів і дозволяє повністю уникнути виникнення відчуття голоду.

    Завдяки дієті на сухофруктах і горіхах, можна не лише скинути зайві кілограми, але й повністю оздоровити власний організм. Ті 500 грамів сухофруктів і горіхів, які ми з'їмо за день, мають сумарну калорійність близько 1500-1700 ккал.
     

    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1560 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО