ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Липень » 12 » ТАКИЙ КОРИСНИЙ ВОЛОСЬКИЙ ГОРІХ.
    16.30.26
    ТАКИЙ КОРИСНИЙ ВОЛОСЬКИЙ ГОРІХ.

                                              ТАКИЙ КОРИСНИЙ ВОЛОСЬКИЙ ГОРІХ.




     
     
    Волоський горіх називають деревом-комбінатом за багатогранне використання. Він годує, лікує, дає цінну деревину для меблів. Зелене горіхове дерево, виділяючи діючі фітонциди (летючі речовини), відганяє комарів, в'їдливу мошку, оздоровляє навколишнє середовище, звільняє його від хвороботворних бактерій.
    За рік один горіх може дати 200—300 кг плодів — чудового поживного продукту, що містить велику кількість легкозасвоюваних жирів, білкової речовини, вуглеводів, вітамінів групи В, С, Е, фітонцидів, солей калію, магнію, фосфору, кальцію, заліза та інші мінеральні речовини. Якщо порівняти кілограм горіха з іншими продуктами, то виявиться, що за поживністю він рівнозначний кілограму м'яса, риби, літру молока, кілограму хліба, картоплі та груш, разом узятих. Ядро горіха за калорійністю поживніше від пшеничного хліба втричі, картоплі — у сім, молока в одинадцять, а від плодів інших садових культур — приблизно у п'ятнадцять разів. Не випадково Іван Володимирович Мічурін назвав горіх «хлібом майбутнього».
    У Грузії та інших республіках Закавказзя зі стиглих ядер виготовляють горіхові ковбаси — поживний і смачний продукт, який містить багато білків, жирів та вуглеводів. Готують ковбаси так: очищені сухі ядра нанизують на нитку, а потім у спеціальній формі заливають згущеним виноградним соком, змішаним із борошном. Висушена така ковбаса може зберігатися довго.
    Горіхи вводять у раціон спортсменів і космонавтів, їх рекомендують ослабленим людям, оскільки вони знімають втому, відновлюють сили і повертають бадьорість. Народна медицина здавна використовувала горіхи для лікування різних хвороб. Плоди вважали засобом, що знищує найсильніші отрути, і давали натщесерце з'їдати 2 горіхи з ягодами інжиру та столовою ложкою меду. По 100 г горіхів з медом вживали протягом півтора місяця при гіпертонічній хворобі, а горіховим молоком налагоджували діяльність кишечника, поліпшували його перистальтику.
    Горіхове молоко особливо корисне для дітей. Готують його так: 10 г горіхових ядер розтовчують у ступці, по-
    тім кип'ятять у 200 г молока. Відвар проціджують, додають до нього 10 г цукру і п'ють напівгарячим. А хворим, що мають підвищену кислотність шлункового соку, радять щодня з'їдати 25—100 г горіхів упродовж двох тижнів.
    Недозрілі плоди горіха мають багато вітаміну С (порівняно з чорною смородиною — в 6 разів більше, з шипшиною — в 9). Використовуючи ці властивості зелених плодів, у Вірменії виготовляють з них цілющий горіховий мед. Для цього сік нестиглих горіхів змішують з цукровим сиропом і дають бджолам, які все це переробляють на С-вітамінний мед.
    Спиртову настойку із зелених горіхів вживають від болю у шлунку й кишках. Для цього 30 дрібно нарізаних зелених плодів заливають літром спирту, закорковують і тримають два тижні на сонці. Потім, процідивши настій, п'ють по 10 г тричі на день перед їжею.
    Із зелених, незатверділих горіхів варять високопожив-ні, з лікувальними властивостями варення та маринади. А в фармацевтичній промисловості з них виготовляють різні вітаміни та медикаменти, які використовуються при туберкульозі шкіри. В нестиглих плодах горіха містяться вітаміни Р і Е, особливо потрібні для вагітних жінок.
    Горіхове листя має вітаміни С, Р, В, каротин, ефірні олії, гідроюглон, дубильні речовини. З нього виробляють тонізуючі та загальнозміцнювальні ліки, які поліпшують обмін речовин при нашкірних хворобах, розсмоктують інфільтрати, сприяють загоюванню ран, діють протизапально й мають легку послаблювальну та глистогінну властивість.
    Настій з листя горіха вживають усередину як загаль-нозміцнювальний засіб від знесилення, авітамінозу, рахіту, скрофульозу, шкірних хвороб, а також як в'яжучий засіб під час діареї. При цукровому діабеті використовують настій листя горіха , оскільки він сприяє кращому засвоєнню організмом глюкози. Відвар листя корисний для ванн та обмивань хворих на поліартрит, подагру, рахіт, скрофульоз, екзему та для полоскань при ангіні й стоматиті.
    Свіже подрібнене листя волоського горіха прикладають до ран і виразок для швидкого їх загоювання. Застосовують і мазь із сухого горіхового листя, екстраговану соняшниковою олією з додаванням воску. Водний екстракт листя має виражений терапевтичний ефект при
    м'яких формах туберкульозу шкіри, туберкульозних лім-фаденітів та туберкульозу горла. З листя горіха виготовляють препарат каріон, який застосовують при різних формах туберкульозу, а також юглон, яким у ветеринарії лікують стригучий лишай.
    Під час запальних процесів горла й ротової порожнини, а також для лікування скрофульозу і рахіту столову ложку сухого листя горіха заливають склянкою окропу й настоюють 2 години в закритій посудині. Вживають настій по чайній ложці тричі на день.
    Масляний настій (50—80 г свіжого нарізаного листя на 300 г соняшникової олії) витримують при кімнатній температурі 15—20 днів і дають пити від хвороб печінки та шлунково-кишкового тракту; ним також лікують застарілі рани та виразки.
    Про цілющі й корисні властивості горіха можна розповідати багато. Слід нагадати маловідомий у нас рецепт французької кухні. Це паштет, який вдало поєднує високі харчові та фітонцидні властивості двох рослин: горіха та часнику. Його готують з подрібнених волоських горіхів, товченого часнику з сіллю, замішаних на олії. Паштетом мажуть хліб, одержуючи своєрідний фітонцидний бутерброд.

    Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 2308 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.3/3
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО