Як приготувати домашній майонез
Спробуємо розібратися, як приготувати домашній майонез
та з чого за класичним рецептом повинен складатися справжній майонез.
За смаком домашній майонез набагато ніжніший магазинного. Основна перевага домашнього майонезу - його смак і гостроту регулюєте самі, крім того в ньому немає ніяких штучних добавок, які додаються до майонезу, що вироблений промисловим способом - згущувачів, стабілізаторів, ароматизаторів, ніяких генетично змінених складових і т.п.
1. Олія. До складу майонезу входить близько 70% рослинної олії. Краще використовувати рафіновану оливкову олія - і тоді майонез підходить до всіх випадків. У разі використання будь-якого іншої рослинного масла, воно має бути тільки рафінованим, але майонез вже буде програвати в смаку.
2. Сирі яйця. Яйця повинні бути......