ШКОЛЯР
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Здоров-Я [237]
ЦІКАВИНКИ [116]
ПРИРОДА І МИ [33]
МІСТО КОРЮКІВКА [7]
САЙТ [6]
Свята [22]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
МИШКА-НОРУШКА
Календар
Архів записів
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Холминський Будинок творчості

    Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    [ ХТО БУВ НА САЙТІ ]
     
    Головна » 2010 » Листопад » 19 » Як приготувати домашній майонез
    01.40.21
    Як приготувати домашній майонез

    Як приготувати домашній майонез



      

    Спробуємо розібратися, як приготувати домашній майонез

    та з чого за класичним рецептом повинен складатися справжній майонез.







    За смаком домашній майонез набагато ніжніший магазинного. Основна перевага домашнього майонезу - його смак і гостроту регулюєте самі, крім того в ньому немає ніяких штучних добавок, які додаються до майонезу, що вироблений промисловим способом - згущувачів, стабілізаторів, ароматизаторів, ніяких генетично змінених складових і т.п.

    1. Олія. До складу майонезу входить близько 70% рослинної олії. Краще використовувати рафіновану оливкову олія - і тоді майонез підходить до всіх випадків. У разі використання будь-якого іншої рослинного масла, воно має бути тільки рафінованим, але майонез вже буде програвати в смаку.

    2. Сирі яйця. Яйця повинні бути свіжими, а жовток - мати приємне яскраве забарвлення. Яйця водоплавних птахів не використовують (не дай бог заразитися - їх перед вживанням потрібно варити, а нам це не підходить). Яйця слід акуратно розбити в чашку, оглянути, обнюхати, а потім ретельно відокремити жовтки. З решти білків можна посмажити омлет або зробити безе.

    3. Цукор і сіль. Замість цукру краще використовувати натуральний замінник, наприклад, фруктозу.

    4. Лимон або оцет. Як підкислювачів слід брати свіжовичавлений лимонний сік. У крайньому випадку, можна застосовувати розчин лимонної кислоти або столовий оцет. Не варто експериментувати з яблучним оцтом - майонез буде не вельми смачним.

    5. Гірчиця. Якщо бажаєте перед друзями або близькими похвалитися, що самі приготували не просто майонез, а майонез «Провансаль», додайте до першого звичайну столову гірчицю або сухогу порошку.

    6. Добавки. Як добавки можуть служити всілякі прянощі, зелень, хрін, мариновані огірочки, помідорчики, каперси, кріп, цибулю, часник, сир і т.д., наскільки багату уяву маєте.

    Рецепт приготування домашнього майонезу

    Всі компоненти повинні бути однакової температури. Відокремлюємо два жовтки, беремо половину чайної ложки солі та чайну ложку цукру. Складаємо все це разом і перемішуємо вручну до тих пір, поки не розчиняться сіль і цукор. Тепер найголовніше. Не припиняючи збивати, додавайте по чайній ложці рослинної олії. На два жовтки припадає приблизно склянка олії. Соус буде досить густим. Бажаєте порідше - додавайте ще олії. Коли всю олію вилито, соус стає однорідний, жовтуватого кольору. Тепер покладіть в нього чайну ложку гірчиці і столову ложку лимонного соку. Ось він - знайомий майонез звичного кольору. А смак! Блаженство!

    Вам здається, що варіант домашнього майонезу дорожчий магазинного. Ну, звичайно, якщо ви з метою економії споживаєте сумнівний продукт за 3 гривні, я з вами згодний. Але якщо звикли купувати щось дорожче, порівняйте витрати.

    Сіль, цукор, гірчиця береться в таких смішних кількостях, що в розрахунок можна не приймати. Залишається лимон, 1 яйце, склянка рослинної олії (якщо хочете оливкова - вийде, звичайно подорожче, а може і дуже дорого, але цей варіант можна залишити для прийому VIP-персон). Ну і що вийшло, дуже дорого? За домашній майонез Ви заплатите відсотків на 20 більше, ніж в магазині.

    Приємного вам апетиту!


    Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1551 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright MyCorp © 2024
    АВТОРИЗАЦІЯ
    Гость







    Группа:
    Гості

    Ми дуже раді, що ви до нас завітали.
    Якщо бажаєте, зареєструйтеся або авторизуйтеся!
    Логін:
    Пароль:
    Пошук
    Будьмо знайомі
    Наш кнопка
    Code
    <a href="//skolyar-kor.at.ua/"target=_blank><img src="http://i054.radikal.ru/1002/d7/056ee68a2035.bmp"border="0" title="Школяр" width=137 height=50></a>
    -->
    Міні-чат
    Інформація
    Корюківка 
    ХМАРКА ТЕГІВ
    ІНФОРМЕРИ
    [19.02.2010][ПРОГРАМИ]
    Аl-lradio (3)
    [04.03.2010][БІЗНЕС]
    ВЕСЕЛА ФЕРМА (2)
    Block title
                                                                             При копіюванні матеріалів сайту гіпер посилання skolyar-kor.at.ua ОБОВЯЗКОВО